RASPISANA INTERPOLOVA POTERNICA ZA ŠARIĆEM! Sumnja se da je deo kriminalne grupe rođenog brata Darka
Tanjug

Predlog za raspisivanje poternice je iznelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, a Specijalni sud je doneo naredbu, nakon čega je Interpol Srbije raspisao poternicu, rečeno je Tanjugu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Tužilac za organizovani kriminal doneo je 19. jula naredbu o proširenju istrage protiv organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, kojom je obuhvaćen i njegov brat Duško, kao i Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

Ovo je treće proširenje istrage u odnosu na ovu kriminalnu grupu.

Nakon 15. aprila, kada je doneta naredba o sprovođenju istrage, 31. maja, 22. juna i 19. jula donete su naredbe o proširenju istrage.

Kako su preneli pojedini mediji, Duško Šarić se sumnjiči da je, po naređenjima Darka Šarića, vodio računa o finansijama kriminalne grupe.

Takođe, sumnja se da je Duško Šarić preko Boškovića plaćao policajcima Stojanoviću i Radovanoviću da kriminalnoj grupi dostave informacije koje ima policija i Bezbednosno informaciona agencija o napadu na svedoka Gorana Nikolaševića i da istragu usmeravaju u pogrešnom smeru.

Duško Šarić je, kako se sumnja, kupio telefone, platio instaliranje i održavanje aplikacije "Skaj", kao i da je platio izgradnju i opremanje vikedica Stojanoviću i Radovanoviću na Kosmaju.

Komentari (0)

Loading