U AKCIJI PLOVNE REKE PREKINUT LANAC ŠVERCA NAFTE Vulin čestitao Jedinici za bezbednost na rekama MUP-a
Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na čiju inicijativu je jedinica i formirana, pohvalio je ovu akciju i naglasio da su svi njeni pripadnici, na čelu sa načelnikom Mitrom Jokanovićem, odlučni da se suprotstave ne samo sivoj ekonomiji, već i da osiguraju maksimalnu bezbednost i sigurnost svih učesnika saobraćaja na rekama, navodi se u saopštenju MUP-a.

U AKCIJI PLOVNE REKE PREKINUT LANAC ŠVERCA NAFTE Vulin čestitao Jedinici za bezbednost na rekama MUP-a

Foto: MUP Srbije

 

 

"Srpske plovne reke su evropski koridori. Novoformirana jedinica u narednom periodu trajno će sprovoditi akcije kako bi sprečila sve nelegalne aktivnosti na rekama i očuvala sigurnost svih učesnika u plovnom saobraćaju. Naše plovne reke moraju biti sigurne kao i naši auto-putevi. U okviru akcije ''Plovne reke'' ostvarili smo do sada izuzetne rezultate, a taj rad ćemo u narednom periodu još više osnažiti'', kazao je ministar policije.

Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, prilikom pretresa kuće 54-godišnjeg muškarca u Novim Banovcima, osim naftnih derivata, pronašli su i pet creva dužine oko 60 metara, dva pištolja za točenje nafte, tri električne pumpe za pretakanje, dve električne pumpe za pretakanje sa brojčanikom i jednu benzinsku pumpu za pretakanje.

Zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, protiv osumnjičenog muškarca će biti podneta krivična prijava tužilaštvu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading