"TI LAGANO, KAO DA NIJE TVOJ POSAO" Policija pronašla poruku koja otkriva kako je spremana likvidacija Belivuka I Miljkovića!
Alo!/Marko Metlaš

Ta poruka, kako su preneli crnogorski mediji, deo je spisa Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje je početkom jula Višem sudu dostavilo na ocenu i potvrđivanje optužnice protiv višečlane kriminalne grupe, koju su navodno formirali Janko V. i jedna još neidentifikovana osoba.

Janko, Mile J. (34), Radovan S. (35), Almira M. (21), Momčilo M. (40) i Dušan I. (41) optuženi su za pokušaj ubistva Belivuka, njegovog saradnika Marka Miljkovića i navodnog šefa "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana.

Sve tri likvidacije hapšenjem osumnjičeniih sprečili su inspektori doskorašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. U optužnici piše da je Janko V. zaštićenom svedoku rekao i da je ubistvo "neprijatelja" na tivatskom aerodromu opasan posao, ali da neće zaboraviti ni njega ni njegovu familiju nakon što to izvrši.

Tanjug

 

- Janko V. navodi da je cifra za to pola miliona evra u kešu, plus roba i razne kombinacije. Na navedene poruke Kamenko pita ko je vozač, da li je siguran i da mu treba nešto novca unapred da bi ostavio porodici, te saopštava naručiocu posla da mu još niko nije donosio oružje. Janko V. odgovara da sve razume, da je čudo odraditi ubistvo i da neće ostaviti ni njega ni njegovu familiju. Takođe, Janko V. navodi da je to ponuda i da stoje iza njega i da Kamenko to može odraditi lagano - piše u optužnici.

Navodno, taj Podgoričanin rekao mu je i da će, ako padne, njegovoj kući odneti od 500.000 do 700.000 evra.

Zaštićeni svedok je, navodi se u tim spisima, nakon hapšenja posumnjao da priča o sigurnom sklanjanju iz Crne Gore nije tačna, i da je ekipa za koju je radio planirala da ga ubije, a potom njegov telo uništi živim krečom. Navodno, to je trebalo da urade na Jazu, gde je trebalo da se sakrije 24 sata nakon likvidacije Belivuka i Miljkovića.

Zaštićeni svedok, Mile J. i Radovan S. uhapšeni su 22. januara u Tivtu.

Došli na babine

Miljković i Belivuk, koji su saslušani kao svedoci oštećeni, ispričali su da ne znaju nikoga od ekipe koja je planirala njihovo ubistvo. Rekli su da su u Crnu Goru došli na babine kod Radoja Zvicera, a potom produžili nekoliko dana kako bi ostali da sa njim proslave i slavu. Tužiocima su saopštili da ne znaju ko bi ih i zbog čega ubio, ali da su, kada su čuli za hapšenje u Tivtu pomerili povratak u Beograd.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading