LJUDSKO MESO MLELI U MAŠINI, PA CREVOM PRALI KRV Otkriveni detalji iz kuće strave Veljka Belivuka, saznalo se i ko su ubijeni
MUP

Ministar policije Aleksandar Vulin potvrdio je juče da je reč o tragovima sa industrijske mašine za mlevenje mesa koja je pronađena u bunkeru ove vikendice.

Porodica nestalog navijača Zdravka Radojevića, koji je nestao u novembru prošle godine, obaveštena je da je on ubijen u ovoj kući.

- Njegova rodbina dobila je u februaru informaciju da je uhapšena grupa za koju se sumnja da je otela i ubila Radojevića. Posle nekog vremena rečeno im je da je Zdravkov DNK nađen u dnevnoj sobi u Ritopeku. Radojevićeva udovica je potom pozvana u Specijalno tužilaštvo zajedno sa svim porodicama za koje se sumnja da su porodice ubijenih osoba - rekao je izvor blizak ovoj familiji.

Kako je objasnio, Zdravkova porodica danima nema mira zbog svega što se dešava.

- Svašta se pojavljivalo u medijima, a oni nisu želeli da izlaze u javnost. Bilo je priče da je Zdravko dilovao narkotike, a to nije tačno. On je imao automobile na auto-placu, koji su mu bili oteti. On je mogao da bude žrtva uhapšene grupe samo zbog novca koji je imao - rekao je rođak.

Inače, kako nam je objasnio, s porodicom od marta više niko od policije niti tužilaštva nije kontaktirao.

Crevom prali krv

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je nakon obavljenih veštačenja potvrđeno da se u mašini za mlevenje mesa, koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka, nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava.

Bacali tela u Dunav

Na fotografijama koje je MUP objavio vide se i tragovi krvi na zidovima.

- Krv je očigledno, prilikom odsecanja tela koja su ubacivana u industrijsku mašinu za mlevenje mesa, prskala po zidovima, a pripadnici klana, iako su je detaljno čistili hemijskim sredstvima, nisu uspeli da uklone baš sve dokaze. Upravo ta krv, kao i DNK materijal nađen u mašini pomogli su istražiteljima da izvuku profile žrtava. Zasad je potvrđeno da je reč o Radojeviću i najverovatnije Ljepoji, čiji su srodnici dali DNK materijal za upoređivanje - rekao je izvor. Sumnja se da su uništena tela pripadnici klana bacali u Dunav.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading