Dačić i Vesić
Foto: Privatna arhiva/Ustupljene fotografije

- Prema podacima Hitne pomoći, ukupno je 13 osoba pregledano, a četvoro preveženo u Urgentni centar gde će verovatno biti zadržani. Među njima su sa prelomima mašinovođa i kondukterka, kao i dva putnika. Pored toga, devet putnika je pregledano i pušteno kući pošto nisu imali nikakvih drugih povreda - rekao je Vesić koji je mesto nesreće obišao zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Vesić je rekao da u ovom trenutku ne može da kaže tačno šta se dogodilo.

“Znamo šta se dogodilo, ali zvaničan izveštaj će podneti komisija Infrastrukture železnice koja je inače nedležna po zakonu da podnese izveštaj”, rekao je Vesić.

Naveo je da je, prema informacijama koje su dobijene sa lica mesta, garnitura Beovoza prošla kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava dalji prolaz i udarila u teretni voz koji je čekao dozvolu da krene prema stanici Ovča.

“To je ono što smo dobili od očevidaca, ali da bismo mogli da kažemo tačno šta se dogodilo, moramo da sačekamo zvaničan izveštaj. Kada budemo imali zvaničan izveštaj, tada ćemo pokrenuti postupke u skladu sa zakonom”, rekao je Vesić.

Istakao je da je u ovom trenutku najvažnije da nema poginulih i da su svi zbrinuti, te zahvalio MUP-u, vatrogascima koji su brzo reagovali i pomogli ljudima, Hitnoj pomoći i Ministarstvu zdravlja na brzoj reakciji, kao i preduzećima Infrastruktura železnice Srbije, Srbijavoz i Srbija Kargo.

“Četvoro osoba koje su prevežene u Urgentni centar izvučeni su kroz evakuacioni tunel na Karaburmi, a ovi drugi su prošli ovde, kroz tunel”, rekao je Vesić.

Naveo je da je trenutno saobraćaj zaustavljen, a da se očekuje da bude normalizovan sutra tokom jutarnjih časova, najkasnije do podneva.

“Tokom sutrašnjeg dana ili prekosutra, čim komisija bude završila izveštaj, obavestićemo javnost o tome šta se dogodilo. Ono što je skoro potpuno sigurno, to je da je u pitanju ljudski faktor, ali je najvažnije da su ljudski životi sačuvani”, ponovio je Vesić.

Ponovio je da su svi evakuisani i dodao da se sada na licu mesta uklanja šteta.

Kako je rekao, konstrukcija pruge nije oštećena, ali jeste voz i on sada mora da se ukloni odnosno poslednji vagon, teretni i sama lokomotiva.

Da nema poginulih potvrdio je i ministar Dačić.

“Svi putnici su izašli iz voza i najvažnije je da nema stradalih“, rekao je Dačić.

Mesto nesreće je sa ministrima, između ostalih, obišao i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading