Požar u bolnici na Zlatiboru
Foto: Printscreen/Printscreen/ Instagram/ 192.rs

Uz pomoć najstarije ćerke i rođaka, Marija i Denis odmah su počeli da raščišćavaju zgarište. Samo zahvaljujući Dejanovoj prisebnosti u vatri koja je za manje od pola sata uništila njihov dom, niko nije povređen.

- Žena me je probudila i čula Dušanov vrisak, zapomagao je za pomoć. Odmah sam skočio i izašao. Plamen kulja na sve strane. Jedva sam ga našao u kupatilu. Izvadio sam dete, iskočio kroz prozor, izvadio jednog po jednog - priča Dejan.

Marija Stanojević kaže da je do pre šest dana kuća vila puna dece i smeha, a da je ostalo samo crnilo.

- Renovirali smo je, sredili, napravili bolje uslove, proširili. Tu su bili hodnici, mi od toga napravili dnevnu sobu. Ova kuća je do pre šest dana bila puna dece, smeha, sreće, a sada – crnilo, buktinja je bila katastrofa. Ne želimo da opterećujemo nikog, sami ćemo da se mučimo, da sredimo. Samo ako bi mogao materijal da se obezbedi - apeluje Marija.

Pomoć porodice i dobrih ljudi

Stanojevićima su u pomoć, iz Kovina odmah došli Dejanova sestra Violeta Spasić sa suprugom.

- Pomoći ćemo koliko možemo da se to ošmirgla, da se kreči, da se sređuje - kažu Spasići..

Privremeni krov nad glavom Stanojevićima je pružio je Velisav Jovanović koji živi na drugom kraju sela.

- Ima mesta, prebrodićemo, biće kod mene. Dok se to ne završi, sobe ne zagreju nema deca da idu gore, nijedan - kaže Velisav.

Porodici Stanojević pomoć je odmah stigla iz zaječarskog Crvenog krsta, a nadaju se da će im pomoći i ostale nadležne institucije kao i ljudi dobre volje. Elektrodistribucija je sanirala deo instalacija, imaju vodu u kući, a najviše im je, kako ističu, potreban građevinski materijal, prozori i vrata da zatvore i zagreju kuću i ponovo od nje naprave dom za sebe i svoju decu, pet kćeri i dva sina.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading