Nesreća
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Policija je odmah reagovala i obavila uviđaj na mestu događaja. Prema informacijama, muškarac je vozio ski-sanke na centralnom delu planine Vlašić, gde se deca obično sankaju. Vožnja motorizovanim sanjkama na tom delu nije dozvoljena, a svedoci tvrde da je vozač bio pod uticajem alkohola.

Jedno dete je povređeno u ovom incidentu i odmah je prevezeno na pružanje medicinske pomoći. Povreda deteta i ozbiljnost situacije nisu detaljnije opisane u dostupnim informacijama.

Podsetimo, na Kopaoniku čopor pasa pojurio skijaša tokom skijanja, a jedan ga je čak i ugrizao. Jedan od pasa je nažalost ugrizao skijaša koji na svu sreću nije imao teže povrede.

Čovek koji se bavi obukom pasa, Dejan Sevković, nakon ovog incidenta dao je kratak savet kako se ponašati u takvim situacijama.

Budući da on trenira pse tragače i radne pse spasioce Gorske službe, a i pre svega ljubitelja životinja, kaže da je najbitnije ostati pribran i nikako ne treba nastaviti skijanje.

- Psi u čoporu dobiju nagon za lov i ako bežite to samo osnažuje psa da nastavi sa napadom. Dakle treba stati i okrenuti se ka psu koji vas juri, možete koristiti vašu opremu da uplašite pse - rekao je Sevković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading