NOVA SAZNANJA IZ SLUČAJA TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE NA ZRENJANINSKOM PUTU Osumnjičeni Denis vozio brže od sto na sat, vozač u drugom autu stradao
Foto: Printscreen/Instagram

 

Denis S. (23), koji je 12.februara ove godine, učestvovao u jezivoj nesreći na Zrenjaninskom putu vozio je više od 100 kilometara na sat, saznaje Telegraf.rs. Osumnjičeni se nalazi u pritvoru zbog nepružanja pomoći povređenim licima u nesreći nakon što je uhapšen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Tom prilikom nastradao je Dž. K.

SAOBRAĆAJNA NESREĆA U ČAČKU Poznato zdravstveno stanje povređene dece u današnjem sudaru

Dan nakon nesreće na društvenim mrežama pojavio se snimak trenutka silovitog sudara na Zrenjaninskom putu.  Na snimku se vidi kako automobil, koji se kreće velikom brzinom, udara u drugi.

''Tačno je da se moj klijent kretao nedozvoljenom brzinom, ali smartam da nema krivičnog dela već se radi o prekršaju. O kojoj brzini je tačno reč ne mogu da vam kažem jer nisam primio rezultat veštačenje. Denis se nalazi u pritvoru jer svedoci nisu saslušani, a oni ne mogu dok se ne završe sva vestačenja. Tome se protivim jer veštačenje nema veze sa ovim krivičnim delom zbog kog Denis leži u pritvoru'', kaže Bojan Ječmenica, advokat osumnjičenog.

Kako Telegraf.rs saznaje, on je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu rekao da su ga ljudi izvlačili iz automobila, da je on onesvešćen išao po putu i da se u jednom trenutku setio prijatelja i zatražio da dođe po njega. Osumnjičeni je objasnio sudiji da je "bio u potpunom šoku i da se mnogih detalja i ne seća".

''Denis je rekao da ga je drug odvezao na privatnu kliniku gde su ga pregledali, ali tamo nisu imali rendgen pa je upućen u Urgentni centar. Nije mogao da pomogne devojkama jer je i sam bio povređen. Pritvor mu je određen zbog uticaja na svedoke i opasnosti da će u kratkom periodu ponoviti delo'', ističe Bojan Ječmenica, advokat osumnjičenog.

Nesreća

Podsećanja radi, nesreća se dogodila 12. februaraove godine, kada se BMW beogradskih tablica kretao desnom saobraćajnom trakom prema gradu, a u trenutku kada je prelazio u levu traku, u njegovu bočnu stranu prednjim delom je udario BMW sa valjevskim tablicama.

Dž. K. nalazio se za volanom BMW beogradskih registarskih oznaka, a u nesreći je zadobio teške telesne povrede. On je nekoliko sati kasnije u bolnici podlegao povredama. Njegova devojka J. I. (34) zadobila je teške povrede.

Nezvanično, u trenutku nesreće Denis je bio pod dejstvom alkohola i narkotika.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, Denis S. ima jednu presudu prekršajnog suda i 20 prekršanih naloga.

U trenutku nesreće vozio je automobil, a imao je zabranu upravljanjem vozilom.

Istraga

On je po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapšen dan kasnije.

Kako je beogradski portal ranije objavio, od osumnjičenog Denisa je uzet DNK uzorak koji će se uporediti sa onim unutar automobila BMW koji je učestvovao u nesreći.

''Policija je uzela otiske sa vrata BMW, menjača, volana i ručne kočnice. Oni će se uporediti sa DNK-a koji je uzet od Denisa. Istragom je utvrđeno da je u trenutku nesreće bio pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Veštačenje tragova je zatraženo kako bi se isključila mogućnost da je druga osoba bila za volanom BMW'', kaže sagovornik blizak istrazi.

Pratite najnaovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading