Janković: Kazne za ubistva u saobraćajnim nesrećama moraju biti znatno više
Shutterstock

''Zajedničkom strategijom buduće nesreće se mogu sprečiti i nadam se da ćemo brzo imati bolje rezultate što se tiče bezbednosti najranjivijih - pešaka, starih ljudi i biciklista u saobraćaju. Na žalost, realnost pokazuje da prevencija ne daje očekivane rezultate i mislimo da kaznena politika mora biti znatno veća'' izjavila je Vera Janković ispred neformalne organizacije ''Pravda za Nikolinu''.

DETALJI TRAGIČNE NESREĆE U RAKOVICI Devojka izgubila kontrolu nad vozilom, pa udarila momka dok je menjao gumu

Delegacija roditelja razgovarala je u Palati Srbija sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem i ministrom policije Bratislavom Gašićem o donošenju boljih kaznenih zakona i metoda prevencije saobraćajnih nesreća.

Roditelji traže da oštrija kaznena politika podrazumeva 15 do 30 godina zatvora, na čemu će, kako je rekla Janković, raditi narednih par nedelja i meseci zajedno sa ministarstvom pravosuđa, ministarstvom unutrašnjih poslova i ministarstvom za saobraćaj.

''Očekujemo i konstruktivne razgovore sa ministarstvom pravde povodom trenutno izrečenih kazni za ubistvo dece u saobraćaju. Trenutne kazne koje se izriču, su bliže minimumu nego maksimumu od zaprećenih kazni'', zaključila je Janković.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading