CRNI VIKEND NA PUTEVIMA SRBIJE Jedan mrtav, 14 povređeno u saobraćajnim nesrećama!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Mladić (24) iz sela Lučane kod Bujanovca je poginuo, a tri su povređena u sudaru automobila i kamiona u subotu oko 24 časa na auto-putu Beograd - Niš kod Aleksinca.

Navodno, reč je o državljanima Srbije koji su na privremenom radu u Nemačkoj, a u Srbiju su došli povodom predstojećih praznika. Policija traga za vozačem kamiona koji je pobegao posle nesreće.

U sudaru su povređeni žena E. A. (47), muškarac E. A. (32) i još jedna neidentifikovana osoba.

- Pacijent E. A. (32) primljen je u teškom stanju sa dve velike skalparne rane, koje su odmah sanirane na Odeljenju reanimacije. Nakon urađene hitne dijagnostike po trauma protokolu, utvrđene su teške neurohirurške povrede glave - krvarenje u mozgu, povrede grudnog koša i pluća, otvoreni prelom leve nadlaktice i povrede kostiju lica. Pacijent je hospitalizovan na Intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju UKC Niš. Pacijentkinja E. A. (47) nakon urađene dijagnostike zbrinuta je na odeljenju grudne hirurgije, utvrđene su povrede grudnog koša - prelom rebara i grudne kosti. Trenutno u stabilnom stanju, hospitalizovana je na odeljenju Klinike za grudnu hirurgiju UKC Niš radi daljeg praćenja zdravstvenog stanja, kažu u UKC Niš - navode iz bolnice.

Tokom vikenda dogodile su se još dve stravične nesreće - u Čačku i nedaleko od Sombora. Prva se desila juče kada su se sudarili „mercedes“ i „folksvagen turan“.

Vozila su bila gotovo smrskana, a jedan automobil je završio prevrnut na bok.

- Vozač koji se kretao trakom sa prvenstvom prolaza udario je u vozilo čiji vozač je hteo da se uključi u njegovu traku. Prizori sa lica mesta su jezivi, „turan“ je potpuno smrskan, a „mercedes“ prevrnut bočno - rekao je za medije jedan od očevidaca.

Na licu mesta bila je ekipa Hitne pomoći, ali i brojni pripadnici policije.

- Kad se „mercedes“ od dve tone ovako prevrnuo na bok, a „turan“ ostao potpuno smrskan, nema sumnje da je vožnja bila prebrza - kaže očevidac.

Dan ranije više osoba je povređeno u lančanom sudaru nedaleko od Sombora.

Kako saznajemo, udes se dogodio na Apatinskom putu kod skretanja za Bukovac.

- U sudaru su učestvovala čak četiri automobila i cela deonica puta je neko vreme bila zatvorena za saobraćaj. Vozila su bukvalno bila rasuta na sve strane u dužini od 100 metara, tako da nije najjasnije ko je izazvao nesreću - navodi izvor, i dodaje da je jedan od učesnika u nesreći imao 1,8 promila alkohola u krvi.

U noći između subote i nedelje u Beogradu se dogodilo osam nesreća, a 11 osoba je povređeno.  

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading