POVREĐENA DECA POPODNE IZ BUGARSKE STIŽU U SRBIJU Po njih idu vozila niške hitne pomoći (FOTO)
Foto: Printscreen

Deca koja su juče povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, biće danas u toku popodneva prebačena na dalje lečenje u Univerzitetski klinički centar u Nišu.

- Niška Hitna pomoć uputiće popodne vozila po povređene, ne znam tačno o kolikom broju pacijenata se radi, uglavnom u Niš će biti prebačena deca koja imaju manje povrede i mogu da izdrže transport – saopštio je direktor niškog UKC Zoran Perišić.

Kako se saznaje, Dečja hirurška klinika je u pripravnosti kako bi pružila adekvatnu zdravstvenu pomoć svim mališanima koji budu stigli iz Bugarske, piše Telegraf.

Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se da niška Hitna pomoć uskoro pošalje svoja sanitetska vozila do graničnog prelaza Gradina, gde će od bugarskih kolega preuzeti pacijente povređene u prevrtanju autobusa.

Kako su izvestili bugarski mediji, osmoro dece i četvoro odraslih povređeno je kada se autobus koji je prevozio članove folklornog ansambla JU Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija.

Prema prvim informacijama, za nesreću je odgovoran ljudski faktor, odnosno vozač autobusa koji je prilikom pokušaja da podesi suvozačevo sedište, izgubio kontrolu za volanom i sleteo u jarak. NJemu je po nalogu tamošnjeg tužilaštva, određen pritvor.

OVO JE VOZAČ AUTOBUSA KOJI SE PREVRNUO U BUGARSKOJ U udesu zadobio lakše povrede, bugarska policija mu odredila zadržavanje (FOTO) - Alo.rs

PRVE FOTOGRAFIJE IZ BOLNICE! Bugarski lekari cele noći u operacionim salama! Oglasio se ministar zdravlja (FOTO) - Alo.rs

"TUMBALI SMO SE I PREVRTALI" Roditelji iz autobusa se oglasili za medije, evo kada je došlo do nesreće! - Alo.rs

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading