LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT DEVOJČICE I ŽENE POVREĐENIH KOD KOVILJA U tom udesu danas je poginuo hrvatski državljanin
instagram newnow.rs printscreen

Hrvatski državljanin (56) poginuo je na licu mesta prilikom udesa kod Kovilja nadomak Novog Sada dok su njegovi saputnici, dve žene i dvoje dece, svi državljani Makedonije, prevezeni u novosadski Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine i u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine gde se lekari bore za život povređene devojčice stare sedam godina i jedne ženske osobe.

To su za "Blic" potvrdili i nadležni iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć čije su ekipe lekara sa dvoje ambulantnih kola na lice mesta stigli u rekordnom roku zajedno sa policijom i vatrogasnom ekipom koja je izvlačila povređene iz smrskanog automobila.

- Lekarske ekipe mogle su samo da konstatuju smrt starijeg muškarca koji je poginuo na licu mesta dok je jedna starija ženska osoba bez svesti prevezena u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine na reanimaciju zajedno sa još jednom ženskom osobom starom 32 godine koja je bila u svesnom stanju. U udesu su povređeni i devojčica stara 7 godina i dečak star 10 godina koji su prevezeni u novosadski Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine na dalju dijagnostiku - kažu u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

U Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine izjavili su da je sedmogodišnja devojčica životno ugrožena dok je desetogodišnji dečak, za koga nezvanično saznajemo da je njen brat, van životne opasnosti.

LEKARI SE BORE ZA ŽIVOT DEVOJČICE I ŽENE POVREĐENIH KOD KOVILJA U tom udesu danas je poginuo hrvatski državljanin

Rina

 

 

- Devojčica se nalazi u operacionoj sali gde se lekari bore za njen život jer je zadobila povrede glave i ima unutrašnje krvarenje dok je kod dečaka nakon detaljnog pregleda i dijagnostike utvrđeno da je dobro i da ima manje povrede u vidu modrica - kažu nadležni iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

U PR službi Kliničkog centra Vojvodine rekli su da su u Urgentni centar primljene dve ženske osobe sa teškim telesnim povredama u vidu multiplih traumatskih povreda glave i tela.

- Nakon inicijalnih reanimacionih postupaka, sprovedene dijagnostike i operativnog tretmana jedna pacijentkinja je teškog opšteg stanja, hemodinamski nestabilna i smeštena je Urgentni centar KCV. Kod druge pacijentkinje trenutno se sprovodi dijagnostika i zbrinjavanje povreda - kratko su rekli u Kliničkom centru Vojvodine.

Udes se dogodio danas oko 11.50 časova na auto-putu E-75 Beograd - Novi Sad kada je automobil marke "pežo" makedonskih registarskih oznaka u kome su bili poginuli vozač i povređeni, iz za sada nepoznatih razloga sleteo sa puta.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading