KOMŠIJE RODITELJA NASTRADALE DEVOJČICE UPLAKANE Detalji stradanja deteta na Novom Beogradu: Viđali smo je letos...
Alo.rs/Vladimir Marković

 

U naselju Dr Ivan Ribar danas vlada tuga, komšije u neverici pričaju samo o tragediji koja se dogodila kada je kamion usmrtio I. T. (10), koja je prelazila ulicu u neposrednoj blizini zgrade u kojoj živi.

- Zet je utrčao u kuću plačući, nije video ko je, ali je izašao iz autobusa i video dete koje leži na putu... Nije mogao da se smiri - započinje priču uplakana komšinica:

Tad još nismo znali ko je, a onda su izašli u medijima inicijali, samo sam rekla 'Jao, samo da nije ona', ali eto jeste...

Da su njene crne slutnje tačne potvrdio joj je sin.

- Onda je sin ušao i rekao da se nešto desilo, da je video kod stanice da se okupilo mnogo ljudi i da njeni roditelji stoje tamo... - priča ona.

Kako kaže, devojčica se na tom mestu našla jer je pratila drugaricu.

- Krenula je da isprati drugaricu, valjda. Dete je ušlo na prva vrata, a ona je, pretpostavlja se, videla da autobus ne kreće pa je krenula ispred njega da pređe ulicu, kamion je naišao i... - jecajući izgovara sagovornica.

Roditeljima stradale devojčice, kaže, ne sme ni da pomisli kako je.

- Nisu to neki nemarni roditelji, neki koji ne znaju gde su im deca, znate kakva je to divna porodica i to da im se desi... - kaže i nastavlja da priča kroz suze:

- I ona i sestra su predivne, uvek se pristojno jave, ona drži vrata od zgrade kad vidi da neko ide iza nje da bi ušao, znate kakva je bila..."

Na njene reči se nadovezao i drugi komšija.

- Predivne, i sestra i ona, uče jezike, sviraju instrumente. Sa mojim unučićima su se družile, mnogo je teško... Sa roditeljima su vozile bicikle, znate kakav priozr, njih četvoro, one male za njima... Kakva porodica, deca, roditelji, obrazovani, kulturni, tuga - plačući priča čovek:

Sve su roditelji gledali da im obezbede i pruže. Majka je ekonomista, otac inženjer, čini mi se. Stalno je dolazila baka da ih čuva, mamina mama. Ona živi negde na drugom kraju Beograda i nije je mrzelo da dolazi da ih čuva, ujutru kad roditelji krenu na posao ona stigne. Malu je pratila, starija je sad već velika. Pa i letos smo je viđali ispred.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading