BRATA I KUMU ODVEZAO U SMRT Detalji tragedije na Konjarniku: Tela su od siline letela 20 metara! (UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen

Imao je 0,59 promila alkohola u krvi. Uzrok strašne tragedije u Beogradu, u Ustaničkoj ulici, bila je neprilagođena brzina - govore prvi nezvanični rezultati istrage. Kako su očevici naveli, auto je išao brže od 150 na sat. Momku koji je bio za volanom "golfa" juče su rađeni i testovi na psihoaktivne supstance, određeno mu je zadržavanje i biće sproveden u nadležno tužilaštvo.

Na snimku iz Ustaničke koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se automobil koji ide velikom brzinom, udara u banderu, a onda se okreće za 180 stepeni i udara u betonsku žardinjeru. Mladić i devojka izleteli su iz vozila, a snimak prikazuje i vozača koji je izašao iz smrskanog "golfa" i prišao telu devojke.

Svedoci koji su se juče pre podne okupljali na okretnici autobusa 17 i 31 na Konjarniku prepričavali su da je vozač, Pavle S. izgubio kontrolu nad vozilom u krivini. Prema rečima šokiranih očevidaca, tela nastradalog momka i devojke, od siline udara, letela su 20 metara.

Vozač, kako su pojedini očevici komentarisali, nije imao neke teške telesne povrede. Kolima Hitne pomoći prevezen je u Urgentni centar.

- Čulo se kao da je avion proleteo, a onda udarac. Videla sam tela kako leže, jedno na asfaltu, a drugo do automobila. Vozač je, ne znam ni sama kako, bio svestan. Koliko sam mogla da vidim nije imao teže povrede. Načula sam da su vozač i nastradali mladić rođaci - rekla je radnica iz obližnjeg lokala, koja je išla da otvori radnju.

Prolaznici komentarišu da je sreća što niko od sugrađana nije povređen, pošto tu ujutru ima sveta. Najviše je, kažu, penzionera koji idu na obližnju pijacu i zaposlenih koji otvaraju svoje radnje.

U Lošinjskoj ulici u Beogradu porodice braće Pavla, koji je vozio, i Marka koji je poginuo, žive u kućama udaljenim 50 metara jedna od druge. Kada su reporteri "Novosti" posetile ovu zvezdarsku ulicu, ispred kuća kao u špaliru stajale su komšije držeći se uglavnom za glavu. Iz doma nastradalog momka čuli su se jauci očajnog oca koji je izgubio jedinca. Upravo se vratio sa mesta nesreće i sa teškom mukom je primao izraze saučešća.

- Sve troje su bili na nekoj kućnoj sedeljci, žurki. Marko, njegov brat od strica Pavle i ta devojka koja je sa Markovom porodicom u kumovskim odnosima. Navodno su posle otišli nešto da pojedu i u povratku kući - nastradali. "Golf" koji je Pavle vozio je u stvari Markov, a zašto mu je Marko dao da vozi, ko će ga znati - navodi prijatelj porodice. Moglo se čuti i da je Pavle imao samo probnu dozvolu. Za Marka su komšije svedočile da je bio divan mladić. Radio je kao dispečar za kamione za jednu američku kompaniju.

- Bio je divno dete, dobrica. Miran, staložen. Pijan nikada nije vozio, možda je zato i prepustio volan bratu. A to ga je koštalo života. Ona brzina, takva vožnja, to je strašno - kaže prijatelj porodice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading