Nemanja Stamenković koji je ubio dete i čoveka u Nišu brani se sledećim izjavama
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

 

Komisija veštaka procenjivala je uračunljivost, zrelost i eventualne neurološke probleme vozača, koji se brani da je pre nego što je izgubio kontrolu nad vozilom osetio „trnjenje u vratu i mišićima tela” nakon čega je počeo da gubi orijentaciju u prostoru te osetio „neki šum u uhu i predmeti su počeli da mu beže pred očima”.

Nemanja Stamenković je u martu na početku iznošenja odbrane potvrdio da je do nesreće došlo, ali je negirao krivicu, tvrdeći da je u tu saobraćajnu nesreću bilo umešano još jedno vozilo zbog koga je, kako je rekao, izgubio kontrolu. On je, prema pisanju medija, profesionalni vozač i ima položen ispit za C kategoriju.

Predstavnik komisije veštaka Radovan Karadžić na jučerašnjem suđenju rekao je da je Zavod za sudsku medicinu, kojem je povereno ovo veštačenje, angažovao lekare specijaliste koji su obavili konzilijarni pregled i naložili dodatne dijagnostičke preglede u KC Niš. Miroslava Živković, stalni sudski veštak i doktor nauka iz oblasti neurologije, istakla je da u momentu nesreće okrivljeni nije imao organskih poremećaja koji bi doveli do akcidenta. Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 2. marta optužni predlog sudu protiv Stamenkovića i zatražilo od suda da ga osudi na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za krivično delo za koje se tereti, a to je „teško delo protiv javnog saobraćaja”. Stamenković je i dalje u pritvoru koji mu je produžen zbog uznemirenja javnosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading