Palata pravde
Foto: Alo/Foto: Masanori Jošida

U Višem sudu u Beogradu danas je počeo parnični po petoj tužbi protiv Vladimira i Miljane Kecmanovića, roditelja dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije. 

Ovu tužbu je podnela nastavnica istorije Tatjana Stevanović koja je tada ranjena. 

Njen punomoćnik Stefan Radivojević je na današnjem suđenju predložio da se ona i roditelji dečaka ispitaju na ročištu, što je sudija prihvatila kao dokaz. 
Predložio je i veštačenje nastavnice od strane ortopeda i traumatologa, a na okolnosti umanjenja opšte životne aktivnosti, kao i vrste i stepena naruženosti, dok je predložio i neuropsihijatrijsko veštačenje na okolnosti pretrpljenog straha, što je sudija takođe prihvatila. 

Danas je zaključeno pripremno ročište a glavna rasprava je zakazana za 4. oktobar kada su pozvani nastavnica i Kecmanovići da svedoče. 

Radivojević je dodao da je ranjena nastavnica zamolila sud da kada ona bude svedočila suđenje bude zatvoreno za javnost zbog njene traume. 
Sudija će o tom predlogu odlučiti pre suđenja.

Stevanović podnela je tužbu protiv Kecmanovića za naknadu nematerijalne štete usled pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženost. 

Tužba protiv bračnog para Kecmanović je podneta jer oni ne odgovaraju za zločin koji je on počinio, ali odgovaraju za štetu koje uzrokuje njihovo maloletno dete usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali.  

Ovo je peta tužba u parničnim postupcima protiv roditelja maloletnog K. K, koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara te škole. 

Prvu su podneli članovi porodice jedne devojčice koja je poginula tog dana, drugu  27 članova porodica ubijenih, a treću i četvrtu dvojica maloletnika koji su ranjeni tom prilikom.  

Krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletnik vežbao pucanje, je u toku i zatvoreno je za javnost.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading