NASTAVNICA ISTORIJE TUŽILA KECMANOVIĆE Danas počinje suđenje
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

U Višem sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište parničnog postupka po tužbi Tatjane Stevanović, nastavnice istorije koja je teško povređena u maskaru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru koji je počinio dečak ubica 3. maja prošle godine. Naime, nastavnica smatra da su dečakovi roditelji Vladimir i Miljana Kecmanović jednim krivcima za zločin koji je počino njihov sin.

Podsetimo, 3. maja 2023. učenik sedmog razreda naoružan do zuba ušao je u školu na Vračaru, gde je prvo ubio čuvara škole Dragana Vlahovića koji je bio u holu zgrade, a potom i tri devojčice, da bi svoj krvavi pir nastavio u svom razredu gde je Tatjana Stevanović držala čas istorije u prizemlji škole. Tog jutra nakon pucnjave, vrsike i povika, shvativši da se nešto dešava vrata učionice otvorila je nastavnica istorije, a pomahnitali dečak tada je rafalnom paljbom pogodio sa nekoliko hitaca verovatno da je skloni sa puta kako ga ne bi zaustavila u njegovoj nameri. Tu se nije zaustavio jer je u svom razredu ubio dečaka Andriju Čikića i pet devojčica. Nakon krvavog pira gde je ubio deset žrtava, a njih pčet teško ranio, otišao je do dvorišta škole i pozvao policiju, oružje koje je uzeo od svog oca Vladimira Kecmanovića odložio je na pod.

Nastavnica istorija Tatjana Stevanović, podsetimo, podnela je tužbu za naknadu nematerijalne štete parničnom odeljenju Višeg sudu u Beogradu protiv oca i majke dečaka-ubice koji je počinio zločin. Nastavnica kojoj su se lekari posle masakra borili za život, roditelje ubice koji je u vreme zločina imao 13 godina, tuži za pretrpljeni fizički bol i strah, umanjenje životne aktivnosti, kao i naruženost, kao posledicu rana koje je kobnog dana zadobila.

Podsetimo, protiv roditelja dečaka Miljane i Vladimira Kecmanovića, ali i osnovne škole u kojoj se zločin dogodio već su u toku dva parnična postupka koja su pokrenula porodice, odnosno roditelji, braća i sestre nastradale dece i radnika obezbeđenja.

Vladimir Kecmanović, podsetimo, uhapšen je odmah nakon maskara, a optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu optužen je da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući, dok je Miljana Kecmanović optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici gde je njen sin počinio masakr.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading