Više javno tužilaštvo u Beogradu
Foto: Alo/Foto: Ognjen Radošević

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu, navode u Višem javnom tužilaštvu.

- Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Nemanji Š. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i jer je za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka. Osumnjičenom se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 10, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor - piše na sajtu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

"Kontinuirano je tukao, ponižavao i kontrolisao njeno kretanje"

Kako kažu, postoje osnovi sumnje da je Nemanja Š. 21. juna u večernjim časovima, nakon verbalne rasprave, rukama i nogama naneo više udaraca S.R. po telu, kao i "najmanje jedan udarac u predelu glave čvrstim predmetom, usled kojih povreda je oštećena preminula".

- Takođe se sumnja da je Nemanja Š. kontinuirano od zasnivanja vanbračne zajednice u prethodnih 10 godina, zlostavljao S.R, tako što ju je tukao, ponižavao, kontrolisao njeno kretanje, druženje i raspolagao njenim novčanim prihodima - zaključuju u Višem javnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading