uroš blažić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Stefan Stefanović, advokat porodica žrtava iz Dubone i Malog Orašja, otkrio je da su u avgustu prošle godine dati novi dokazi protiv masovnog ubice Uroša Blažića (21). Kako je istakao, dostavljen je snimak na kojem se vidi još jedna osoba sa Blažićem, koja je možda saučesnik u krvavom zločinu!

Uroš Blažić okrivljen je da je 4. maja u večernjim satima sejao smrt po selima Dubona i Malo Orašje, kada je iz čiste obesti iz automatskog oružja ubio desetoro mladih, a njih 12 ranio. Dan-danas nije jasno koji je razlog zbog kojeg je počinio stravičan zločin, a u pritvoru od momenta hapšenja do danas nije pokazao ni zrno kajanja. Hladnokrvan je i smiren sve vreme, a ranije je čak napao jednog od cimera iz ćelije.

BLAŽIĆ IMAO SAUČESNIKA, ČEKAO GA AUTO? Meštani otkrivaju nove detalje stravičnog masakra u Mladenovcu

Društvene mreže

 

Advokat porodica žrtava istakao je da su dostavljeni novi dokazi koji bi mogli da bace novo svetlo na ovaj stravičan zločin.

- Predložili smo i predložićemo na glavnom pretresu da se prikaže taj snimak koji smo dostavili još u avgustu. Ta osoba se vidi u objektu koji je imao kameru. To je bilo oko deset časova, pola sata pred masakr, i drugi svedoci su potvrdili prisustvo te osobe. Mi ne znamo o kome je reč i zašto je ta osoba bila sa Urošem, nadam se da ćemo dobiti odgovor tokom postupka - rekao je advokat oštećenih porodica Stefanović.

Međutim, kako Alo! saznaje, na snimcima koji su dostavljeni nalaze se zapravo dve muške osobe, a nastali su od 17 sati do 20.30 sati. Na prvom snimku nalazi se mlađa muška osoba visine oko dva metra sa tetovažama na ruci, koja je sa izvršiocem masakra bila taj dan u prodavnici.

- On je u gornjoj seoskoj prodavnici kupio cigare i „guaranu“, platio  je novčanicom od 2.000 dinara i rekao: „U redu je“. Visok je oko 1,80, imao je tetovažu na ruci, star između 30 i 40 godina. A u drugoj prodavnici posle nekog vremena ja sam sedeo ispred kada sam video da je stao auto. Došao je neki drugi mladić, nabildovan, visok oko dva metra, koji nam nije rekao ni dobar dan, njega je Uroš čekao u „mercedesu“, a odatle su se zaputili negde. Prvi mladić je bio sa njim preko dana, a drugi nešto pre masakra - kaže za Alo! meštanin sela Dubona.

mladenvac

MUP

 

- Jedan od očevidaca ispričao je da u trenutku pucnjave koja se desila u Gornjoj Duboni Blažić, navodno, nije bio sam u autu. U Orašju je očevidac rekao da je Uroš automobilom skrenuo ka selu Drugovac. Ušao je na kapiju, gde se nalazi spomenik sa prednje strane, prošao kroz igralište i izašao na drugi izlaz, gde ga je sačekao automobil koji ide u rikverc i koji se zaputio prema selu Dubona. Kola nemaju auto-pilota da u tom trenutku idu sama, pa se postavlja pitanje ko ga je odvezao od mesta pucnjave u Malom Orašju i do Dubone. Bio je neko sa njim očigledno - kaže meštanin za Alo!.

Međutim, za sada nema nikakvih zvaničnih informacija niti potvrda da li je neki od te dvojice pomenutih mladića sa snimaka koji su viđeni prethodno zapravo ta osoba koja je navodno sa njim bila u automobilu dok je ubijao u kraju ili je reč o nekoj trećoj osobi. Takođe, nema ni zvaničnih potvrda da li je Blažić zaista u toku krvavog pira bio sam ili je sa njim bio još neko, što će tek biti predmet istrage.  

Inače, nakon što se dogodila pucnjava u Duboni, masovni ubica se kretao zemljanim putem ka selu Šepšin, gde mu se zaglavio automobil.

- To je traktorski put, sada se nasipa kamenom. On se tu zaglavio i peške otišao do kuće u Šepšinu i ukrao automobil kojim se prevezao dalje - zaključuje naš sagovornik.

Biljana, majka Uroša Blažića, često se može videti u selu, ona dolazi da svekri donese hranu. Kako ističe meštanin sela koji živi neposredno u njenoj blizini, ona svaki petak posećuje sina u pritvoru u Smederevu.

- Ona dođe kući, bude tu, odatle ode u zatvor kod sina. Nosi mu hranu, potrepštine. Ona svakodnevno bode prst u oko roditeljima ubijene dece. Njeno ponašanje sa visine svima smeta, ponaša se nadmeno kao da se ništa nije dogodilo, dok je njen sin ugasio pola sela i skoro svaku porodicu zavio u crno zauvek - priča meštanin.

 (Mihajlo Žilović)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading