Uroš Blažič
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Viši sud u Smederevu produžio je pritvor okrivljenom Urošu Blažiću (21) iz Dubone kod Mladenovca koji je 4. maja prošle godine počinio nezapamćeni maskar u kom je ubio devet žrtava, dok je njih 12 teško ranio, saznaje Kurir.

Pa da podsetimo, zločin se dogodio 4. maja u 22.20 sati kada je pomahnitali ubica naoružan do zuba krenuo nasumično da seje smrt u selima Dubona i Malo Orašje kod Smedereva. Prvo je u rafalnoj paljbi ubio šest osoba koje se sedele kod spomenika Ravni Gaj u Malom Orašju, a nekoliko njih teško povredio. Blažić se nije tu zaustavio neko je krvoproliće nastavio kod škole u Duboni gde je ubio tri žrtave.

Uroš Blažić nakon zločina je pobegao, a kod napletne rampe Mali Požarevac oteo je taksi u kom su bili taksista i putnica.

Prema optužnici koju je podiglo nadležno tužilaštvo prošle godine u oktobru, navodi se da je Uroš Blažić naoružan i sa dve bombe pretio tokom višečasovne drame u kolima. Na svu sreću Blažić nije povredio svoje taoce. Uroš Blažić je uz pretnju naterao taksistu da odveze do sela Vinjište kod Kragujevca gde se do jutra krio u kokošinjcu svog ujaka Gorana Gavrilovića.

- Ja sam u jednom momentu zaspao, bio sam samo u majici, jer sam duks prethodno bacio. Bila mi je neka vrućina i znam samo da me je probudila vika specijalaca. Otvorio sam vrata kokošinjca, video ih i predao se - rekao je okrivljeni samo dva dana nakon zločina na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

Optužnicom pored prvookrivljenog nalazi se i njegov otac Radiša Blažić, koji se tereti da je nelegalno nabavio arsenal oružja kojim je njegov sin počinio masakr. Suđenje Blažićima bilo je zakazano za 23. maj u Višem sudu u Smederevu, ali je ono odloženo i pre samog početka zbog incidenta u sudnici. Roditelji žrtava skočili su sa stolica kada su videli da ubica njihove dece ulazi u prostoriju pognute glave, okovan i sa pancirom na sebi.

Naime, da podsetimo, pripremno ročište odloženo je zbog bezbednosti, a smederevski sud je nakon suđenje uputio zahtev Vrhovnom sudu Srbije da se suđenje okrivljeni održi u nekoj drugoj sudnici uz određene mere bezbednosti. Zahtev Višeg suda u Smederevu je prihvaćen i odlučeno je da je suđenje nastavio u sudnici Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Termin suđenja biće naknadno određen.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading