KIDNAPOVALI MLADIĆA U NOVOM SADU, PA OCU TRAŽILI 200.000 EVRA ZA OTKUP Osumnjičeni priznali krivicu
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Dvojica od trojice 21-godišnjaka iz Novog Sada, koji se sumnjiče da su oteli tinejdžera N. T. (18) iz Sremske Kamenice, sklopili su sporazum o priznanju krivice.

Kako je za "Dnevnik" potvrdila portparolka novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin, S.B.Đ. i R. M. su za otmicu i falsifikovanje isprave osuđeni na po tri godine i sedam meseci zatvora, nakon čega im je određen kućni pritvor sa nanogicom do upućivanja na izdržavanje kazne.

Treći mladić B. G. koji se, osim za otmicu tereti i za napad na više policijskih službenika, nije zaključio sporazum i on će se naći pred sudijom novosadskog Višeg suda 17. septembra, za kada je zakazano pripremno ročište. On se i dalje nalazi iza rešetaka.

Tinejdžer je kidnapovan na ulici u noći između 4. i 5. februara prošle godine, u blizini kuće u kojoj stanuje. Otmicu je prijavio otac mladića, kome su tražili 200.000 evra kako bi mu vratili sina.

Posle potrage na Klisi, policija je u gepeku automobila kod gradske deponije pronašla nepovređenog N. T., a njegovi otmičari su uhapšeni.

U ovom slučaju učestvovao je i sedamnaestogodišnjak, koji je u međuvremenu postao punoletan. Njemu je izrečena vaspitna mera, pojačan nadzor organa starateljstva i ta mera može trajati najmanje šest meseci, a najviše dve godine, s tim što će sud naknadno odlučivati o njenom prestanku.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading