Cetinje
Foto: Printscreen/RTCG

“Obaveštavamo javnost da su lica koja su učestvovala u planiranju ovog dela pratila navike oštećenih lica i koristila prednost u odnosu na njihova specijalna vozila tako što su pokušali da se zaštite od suprotstavljenih kriminalnih grupa”, rekao je on.

Šćepanović je istakao da će nakon veštačenja imati više rezultata.

“A u ovom momentu mogu da kažem da je u fazi izviđaja prikupljanje obaveštenja od građana na Cetinju i primorskih opština”, dodao je on i istakao da su u toku pretresi, te da se nadaju da će ovo krivično delo rasvetiliti, ali mora se imati strpljenja.

Prema njegovim riječima na jednom stablu u visini od sedam metara bila je fiksirana improvizovana eksplozivna naprava.

“Za koju postoji sumnja da je sa određene udaljenosti aktivirana putem daljinskog upravljača, usmerena na četiri lica koja su ulazila u Sportski centar “.

"Imamo podatke da su koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila sa blindom koja su koristili, na koji način su htjeli da se zaštite od djelovanja suprostavljenih kriminalnih grupa, i da su na jednom stablu, na visini od sedam metara fiksirali eksplozivnu napravu koja je, postoji osnovana sumnja, aktivirana putem daljinskog upravljača u pravcu četiri lica koja su ulazila u Sportski centar. Među ovim licima nalazila se i slučajna prolaznica, koja je zadobila povrede" istakao je Šćepanović.

Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 časova, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) su povređeni.

Eksplozija je odjeknula kada su Kaluđerović, Roganović, Jovanović i Borozan ulazili u Sportski centar.

Alo.rs/cdm

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading