cetinje
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Kako pišu crnogorski mediji, Drecun je Dragana R. pokušao da ubije na Cetinju 2017. Kako je rekao, u tome mu je pomagao Nikola Ćupić, koji je poginuo u podmenutoj eksploziji februara 2019. Drecun se tereti za članstvo u kriminalnoj organizaciji koju su, prema navodima crnogorskog tužilaštva , predvodili Radovan Mujović i Vasilije Rafailović.

Ubistvo je pokušao, jer ga je, navodno, upravo Ćupić ucenio. Drecun je do detalja ispričao da je od pokojnog Ćupića uzimao veće sume novca na kamatu i da mu je sredinom 2017. godine dug bio više od 10.000 evra, ali i da se kamata stalno povećavala, pa je došao u situaciju da nikako nije mogao da vraća novac. Tada mu je Ćupić, kako je kazao, ponudio da za njegov račun ubije Dragana R. u zamenu da mu oprosti novčani dug. Ovim je, kako je rekao, bio ucijenjen. Dodatni motiv da za račun Ćupića ubije Dragana R. bio je i taj što ga je Roganović navodno zlostavljao i tukao više puta.

Nastradali Petar K. hapšen je pre dva meseca zbog nedozvoljenog držanja oružja. Tada je Cetinjanima Mihailu B. (29), Vladimiru K. (34), Petru Kaluđeroviću (20) i Milanu K. (35) određen pritvor zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, pisale su Vijesti aprila ove godine.

Jedan od optuženih, Petar K. nastradao je danas u bombaškom napadu.

Nakon što su oni uhapšeni, iz Uprave policije saopšteno je da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, sa službenicima Regionalnog centra bezbednosti „Centar“, uz podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namene na nekoliko lokacija na teritoriji Cetinja pretresli više objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbednosno interesantnih osoba, i sa njima povezanih lica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading