POLICIJA ŠETALA PORED RESTORANA U RIMU, A U NJEMU - OPASNI KRIMINALAC IZ SRBIJE Usledila je filmska akcija, spasene dve žrtve!
Tanjug/Ap

Oni su uhvaćeni u jednom restoranu dok su pokušavali da opelješe dvojicu Španaca.

Dvojac s Balkana nudio je žrtvama prodaju imovine čija je vrednost određena na 1.800.000 evra. U stvari, njih dvojica su tražili da se poveća prodajna vrednost imovine na 2.000.000 i da im se nakon toga vrati razlika od 200.000 evra u kriptovaluti - virtuelnoj valuti kojoj se ne može ući u trag.

Policija je primetila sumnjiv sastanak u restoranu, pa su rešili da ostanu ispred i isprate ceo tok. Ubrzo su shvatili da će dvoje Španaca biti prevareno i odmah su priveli Srbina i Hrvata.

Daljom proverom otkrili su da je protiv jednog od osumnjičenih izdat nalog za hapšenje austrijskih vlasti zbog krivičnog dela udruživanje radi prevare.

Obojica uhapšenih imali su na rukama satove od 50.000 evra, koji su im odmah oduzeti, kako bi se utvrdilo kako su stečeni.

Dvojica Balkanaca pokušali su da na žrtvama izvedu prevaru zvanu "rip deal". To je vrsta prevare u kojoj se žrtvi nudi lažna menjačka transakcija u kojoj prevaranti obećavaju određeni iznos u jednoj valuti, u zamenu za iznos u drugoj valuti, uz iluziju određene zarade, kao nagradu za posredovanje. 

Cilj je krađa gotovine ili dragocenosti. Inače, reč je o prevari koja se brzo širi u oblasti kriptovaluta. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading