analitičar Dragan Pantić
Foto: Printscreen/Privatna arhiva

Bezbednosni analitičar Dragan Pantić podseća da osumnjičeni ima pravo na sve načine da se brani, pa čak i neistinom.

 - Još uvek nikome nije jasna taktika osumnjičenog i šta sa tom celom zbrkom pokušava da dobije. On je pre hapšenja zajedno sa policijom bio na mestu nestanka devojčice i koliko sam obavešten i koliko se sećam do detalja je ispričao kako je došlo do tragedije. Dva dana kasnije u tužilaštvu je zaćutao i to je njegovo zakonsko pravo. E sad što je zanimljivo, u međuvremenu je promenio advokata pa je sam zahtevao da da izjavu. Tada su poslati signali da je spreman da sarađuje, a onda je sve šokirao svojom izjavom u kojoj sve negira što je ranije pričao – podseća analitičar Pantić.

danka ilić

Dejan Briza

 

 

 Prema njegovim navodima, tužilaštvo ga je sada pozvalo jer je došlo do novih tragova, kao i informacija koja se ne podudara sa njegovom poslednjom izjavom.

Danka Ilić

Alo!/Dejan Briza

 

 

- Posao tužioca je da proveri svaku izjavu i verujem da su tokom tih provera došli do spleta nelogičnosti u izjavi osumnjičenog. Sada on mora da ih obrazloži ili njegove tvrdnje da mu je iskaz iznuđen padaju u vodu. Zanimljivo je što osumnjičeni može da se brani laganjem, što ne kažem da je ovde slučaj, ali priznajte da budi određene sumnje. Evidentno je da ga je policija uhapsila na osnovu nekih dokaza i njegove, kao i Dejana Dragijevića, izjave da su ubili Danku. Oni su do detalja tad objasnili gde su bili, šta su radili i kako je došlo do tragedije, a potom i šta se kasnije dogodilo. U ovom slučaju ne isključujem mogućnost da je u pitanju timska igra osumnjičenih sa ciljem da pobude sumnju da je dete živo. Na taj način, kako sumnjam, prvo žele da dobiju pažnju javnosti, a potom i suda jer, bože moj, kako osuditi nekog za ubistvo, ako postoji i zrnce sumnje da je žrtva živa – rekao je Pantić.

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić

Alo!/Dejan Briza

 

 

On je naveo da istraga, bez obzira na protok vremena, trebalo bi da se vrati na početak, što veruje da se i radi, kako bi se došlo do još čvršćih dokaza šta se dogodilo.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju na  Starobanjskom putu gde su je bacili.

Danka Ilić ubice

Alo!

 

 

 Kako se sumnja odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40), kako se sumnja, izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali za sada bezuspešno.

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplenila više desetina predmeta za koje se sumnja da bi mogli biti dokazi u istrazi.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading