ubistvo voždovac
Foto: Alo/Foto: Aleksandar Nalbatjan/Printskrin

Uhapšeni tinejdžeri terete se za krivično delo teško ubistvo.

Na današnjem pripremnom postupku treba da budu saslušani svedoci, a jedan od optuženih N. Z. u policiji je priznao delo koje mu se stavlja na teret, prenose mediji.

Osumnjičeni se terete da su Đorđu Mijatoviću naneli teške telesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično delo preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora.

Kako navodi izvor, N. Z. je u policiji priznao delo koje se maloletnicima stavlja na teret.

- Stariji je priznao ubistvo na saslušanju, pri određivanju pritvora, F. B. nije. U toku je izvođenje dokaza u pripremnom postupku - navodi izvor blizak slučaju.

Kobnog dana Đorđe Mijatović se sukobio sa maloletnim huliganima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. Reč je o tinejdžerima koji su poznati po problematičnom ponašanju, a terete se da su Mijatoviću naneli šest udaraca u glavu, od kojiih je koban bio u slepoočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja. On je potom zadobio epi napade, a preminuo je u bolnici.

Jedan od maloletnika, F. B. na saslušanju kod sudije za maloletnike Višeg suda u Beogradu ispričao je svoju verziju.

„Dečaka poznajemo odranije, tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i čokoladicu. Posle izvesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo hteli da je vratimo. On je otrčao kući. Dečakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i telu“, ispričao je tinejdžer F. B. kod tužioca za maloletnike.

Maloletnički zatvor izriče se isključivo u izuzetnim slučajevima. U ostalim slučajevim uglavnom se izriču vaspitne mere i nalozi.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading