NOVO SUĐENJE VELJI NEVOLJI Danas advokati iznose odbrane
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Na prethodnom suđenju tužilac je pročitao optužnicu i izneo uvodna izlaganja, dok su optuženi kratko negirali krivicu.

Optužbe su negirali svi sem trojice okrviljenih - saradnika koji su priznali izvršenje svih krivičnih dela koja su im optužnicom stavljena na teret.

Na današnjem suđenju advokati optuženih bi trebalo da iznesu uvodna izlaganja.

Prvom optužnicom, koja je napisala na više od 300 strana, pripadnici se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoju, Lazara Vukičevića i Zdravka Radojevića.

Istom optužnicom pruipadnici su optuženi za trgovinu drogom, nelegalno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Kako se navodi u optužnici pripadnici grupe su tri dana u prostorijama restorana u Humskoj, odnosno na stadionu Partizana, držali I.S. kog su tukli, mučili i silovali.

Ovom optužnicom je obuhvaćena i tačka koja se odnosi na trgovinu drogom, a koju su kako se sumnja držali u prostorijama stadiona.

Drugom optužnicom pripadnici se terete za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihjalovića.

Suđenje je krenulo ispočetka zbog promene predsednice sudskog veća, odnosno jer je Vinka Beraha Nikićević koja je ranije bila predsednica veća otišla u penziju.

Optuženi Boris Karapandžić nije došao na jučerašnje suđenje, jer, kako je ukazano medicinskom dokumentacijom, on je operisao tetivu, dok je optuženi Aleksa Stošić izostao zbog operacije proširenih vena na nozi.

U odnosu na njih je sudija razdvojila postupak.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading