Majur
Foto: Alo/Foto: Ivan Neskovic/MZMajur/Privatna foto arhiva

Pišu: M. Žilović - S. Stepanović

Na čelu tužne povorke bilo je četvoro njene dece, tri ćerke i sin, koji su se neutešno grlili, dok ih je bol za majkom sve više savladavao.

Očajni otac nije znao šta da kaže mališanima, pa je skupljajući poslednje atome snage snažno grlio svoju decu.

Na desetine rođaka i prijatelja im je satima prilazilo da izrazi saučešće, ali njihovi izrazi lica bivali su sve više očajniji.

Kada je njen sanduk spušten u raku, seoskim grobljem prolamali su se jauci njene dečice, i tada su i najsnažniji briznuli u plač.

Prema našim informacijama, maloletnik, za kojeg se sumnja da je počinio saobraćajnu nesreću u kojoj je majka iz Majura, izgubila život ima 17 godina. Tu informaciju naš list je dobio juče u Policijskoj upravi Šabac.

Kako je Alo! ranije izveštavao, kobnog dana Jelena G. se vraćala iz berbe malina, a u selo su je oko 17 sati dovezle kolege. Ona je izašla iz auta i krenula da obilazi vozilo koje je bilo parkirano ispred. Obišla ga je s unutrašnje strane i krenula da prelazi ulicu.

- Tada je naišao dečko na motoru i direktno ju je udario. S njim je bilo još jedno mlađe dete. Oni su pali s motocikla, a J.G. je odletela nekoliko metara. Prolaznici su pozvali Hitnu pomoć, koja je zbrinula i nju i dečake - ispričala je za naš list jedna meštanka Majura.

Nesrećna žena preminula je u kolima Hitne pomoći na putu do Urgentnog centra šabačke bolnice.

Majur

Foto: privatna arhiva

 

Maloletni vozač motocikla je u istoj zdravstvenoj ustanovi zbrinut sa teškim povredama, a njegov mlađi suvozač ima lake povrede.

Kako kažu komšije nastradale žene, vozača motocikla niko ne poznaje.

- Tog dečaka nikada nismo videli i ne znamo ništa o njemu. Verovatno je došao iz nekog susednog mesta da se provoza kod nas, ali ko još seda na motor da bi vozio 50 km na sat. Verovatno je dao gas, misleći da niko neće prelaziti ulicu. Priča se da je išao oko 100 km/h - kažu meštani sela.

Jelena je iza sebe ostavila četvoro dece, a da tragedija bude još veća, jedno od njih je tog dana trebalo da slavi maturu.

- Čuli smo da je njena ćerka te večeri trebalo da slavi maturu, ne znamo da li malu ili veliku. Samo znamo da se u trenutku tragedije pripremala za svoje veliko veče, a onda su joj javili da je ostala bez majke. Umesto da se raduje kraju škole s drugarima, ona će sad da sahranjuje mamu. Zamislite koliki je to bol za jednu devojčicu. Bog neka joj pomogne - priča prijateljica porodice, gutajući suze.

Još uvek nema krivične prijave

Povodom ove tragedije obratili smo se i Višem javnom tužilaštvu u Šapcu koje je pokrenulo postupak, a njihov odgovor vam prenosimo u celosti.

„Do ovog trenutka Više javno tužilaštvo u Šapcu nije primilo krivičnu prijavu povodom saobraćajne nezgode koja se dogodila dana 15. 6. 2024. godine u selu Majur. Po prijemu krivične prijave obavestićemo vas o preduzetim radnjama od strane Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.“

Meštani naselja Majur su veoma potreseni tragedijom koja je zadesila njihovo mesto, a za poginulu ženu imaju samo reči hvale.

- Kako je to divna i vredna ženica bila. Radila je od jutra do mraka. Ništa joj nije bilo teško. Razmišljala je samo o tome kako da prehrani svoju dečicu i da im sve obezbedi - ističe meštanka sela.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading