napad
Foto: Printscreen/Printscreen/ Društvene mreže


Uznemirujući incident dogodio se u novobeogradskoj Osnovnoj školi "Jovan Dučić", kada je tridesetdvogodišnja majka napala nastavnicu svog sina. Osumnjičena majka, čije je ime ostalo nepomenuto, negirala je izvršenje krivičnog dela tokom saslušanja u subotu u prostorijama tužilaštva.

Majka deteta koje pohađa ovu školu izrazila je nezadovoljstvo ocenom koja je zaključena njenom sinu, navodno ne shvatajući kako se računa prosek ocena. Ova situacija eskalirala je u fizički napad na nastavnicu biologije, tokom kog je majka navodno vređala i udarala nastavnicu.

Nakon incidenta, osumnjičena je saslušana u tužilaštvu, gde je negirala sve optužbe koje su joj stavljene na teret. Međutim, tužilaštvo je zatražilo da joj se odredi pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je počinila krivična dela zlostavljanje i mučenje, kao i ugrožavanje sigurnosti.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović osudila je ovaj incident i izjavila da Ministarstvo pravde radi na promeni zakonika kako bi se napadi na osobe zaposlene u obrazovnom sistemu tretirali ozbiljnije. Naglasila je potrebu za oštrijim sankcijama u ovakvim situacijama i istakla važnost preventivnog delovanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading