kaluđerica
Foto: Printscreen/Alo

Filića je jedan metak pogodio u ruku dok je u automobilu čekao svoja dva maloletna sina da izađu iz prodavnice. On je zbrinut na VMA i uspešno se oporavlja.

Kako saznajemo, Filić je neposredno pre napada držao deci trening u bokserskom klubu u Kaluđerici. On je to objavio na društvenim mrežama jer je svoje takmičare iz mlađih kategorija spremao za evropsko takmičenje na kojem bi trebalo da predstavljaju Srbiju. Po završetku treninga je automobilom krenuo sa svojom maloletnom decom i zastao kod prodavnice da kupe vodu - otkriva naš izvor šta se dešavalo pre napada.

kaluđerica

Alo

 

 

Prema rečima sagovornika, deca su izašla iz automobila, a Filić je ostao da ih sačeka.

- U tom trenutku je s vozačeve strane prišao skuter. Mladić koji je bio na motoru imao je kacigu. Približio se Filićevom automobilu i kroz staklo na prozoru ispalio nekoliko metaka, od kojih mu je jedan prošao kroz ruku - kaže naš sagovornik, i dodaje da je na osnovu prikupljenih tragova utvrđeno da je osumnjičeni pratio Filića čim je izašao iz kluba i čekao pogodnu priliku za napad.

- Zanimljivo je što je kamera snimila napadača u trenutku kada je stao, podigao vizir i pogledao ka objektivu. Upravo taj snimak je pomogao policiji da ga identifikuju. Sve ukazuje na to da je reč o planiranom i organizovanom napadu. Utvrđuje se ko stoji iza napada, a značilo bi kada bi i Filić rekao da li sumnja na nekog - objašnjava naš sagovornik, i dodaje da Filić tvrdi da nije video napadača jer je imao kacigu.

- Jasno je da ranjeni ne želi da sarađuje, ali sve ukazuje na to da je napad naručen. Na policiji je da utvrdi ko stoji iza toga i zbog čega. Skinuti su snimci sa nadzornih kamera i može se reći da je samo pitanje vremena kada će napadač biti lociran i uhapšen, jer je već identifikovan - naglašava naš izvor.

kaluđerica

Alo

 

 

Kako saznajemo, operativci razgovaraju sa svima koji bi mogli da pomognu u istrazi ili imaju saznanja da li je Filić s nekim imao probleme koje nije rešio. Tim razgovorima se i došlo do određenih saznanja koji ukazuju ko bi eventualno mogao da stoji iza napada.

Filić: Platio sam svoje greške 

Dalibor Filić za Alo! je potvrdio da je ranije grešio, ali da je dug vratio državi. Rekao je da ne zna ko bi želeo da mu naudi niti zbog čega.

 - Možda je u pitanju neka greška. Tog napadača sam video krajičkom oko, a na glavi je imao kacigu. Znam samo da sam u mladosti grešio i da sam svoje greške platio. Pored toga, pokušavam da sklonim decu s ulice i da im svojim primerom pokažem da se ne isplati da prave gluposti. Imam bokserski klub, ne znam kome to smeta i kome bi palo na pamet da puca na mene - tvrdi Dalibor, i navodi da se dobro oseća.

Komšije navode da dobro poznaju Filića, kao i njegovu porodicu i da su svi korektni prema njima.

- Svi smo mi ovde starosedeoci. Dalibor je u mladosti napravio glupost koju je platio zatvorskom kaznom. O njemu, kao i o njegovoj porodici mogu da kažem da su pravični  i da gledaju svoja posla. Eto, Dalibor ima troje dece i drži bokserski klub. Sklanja klince s ulice i govori im da je sport rešenje za sve i, verovali ili ne, uspeo je u tome. Sklonio je mnogo dece s ulice, a neki od njih su sada reprezentativci u mlađim kategorijama - navode Filićeve komšije.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading