kaluđerica
Foto: Printscreen/Foto: privatna arhiva

 - Istina je da sam imao greške koje sam odužio državi i društvu. Sada se bavim nekim drugim poslovima, među kojima je i rad s decom. To je prvo što želim da razjasnimo. Kao drugo, stvarno ne znam ko je i zašto pucao na  mene - ovim rečima je Dalibor Filić (40) počeo ekskluzivnu ispovest za Alo! posle pucnjave na Smederevskom putu u Kaluđerici, u kojoj je ranjen u ruku.

Napad se dogodio u sredu oko 21 sat dok je Dalibor u parkiranom automobilu čekao sina da izađe iz prodavnice.

- Sedeo sam u kolima i gledao u telefon, kada sam krajičkom oka primetio siluetu muškarca sa kacigom na glavu. Zastao je dok je prolazio pored automobila i počeo da puca. Ispalio je, čini mi se, tri metka. Pokušao sam koliko-toliko da ih izbegnem, ali evo me sada u bolnici... Biću dobro, ranjen sam u nadlakticu - kaže Dalibor, i dodaje da ne zna ko bi želeo da mu naudi niti zbog čega.

 - Možda je u pitanju neka greška. Tog napadača sam video krajičkom oko, a na glavi je imao kacigu. Znam samo da sam u mladosti grešio i da sam svoje greške platio. Pored toga, pokušavam da sklonim decu s ulice i da im svojim primerom pokažem da se ne isplati da prave gluposti. Imam bokserski klub, ne znam kome to smeta i kome bi palo na pamet da puca na mene - tvrdi  Dalibor, i navodi da je smešten na VMA i da je u stabilnom stanju.

Daliborov komšija kaže za Alo! da je u šoku posle pucnjave.

- Dalibor živi ovde s porodicom, ima troje dece i drži bokserski klub. Ja živim ovde više od 10 godina i ne znam ni za kakav problem s njima. Korektni su prema nama. Dalibor se već dugo bavi boks klubom i porodicom. Sve daje za tu decu. U klubu ima male šampione i reprezentativce svih uzrasta, što govori koliko im je posvećen - kaže komšija.

S druge strane, policija po nalogu tužilaštva intenzivno traga za napadačem i pokušava da otkrije motiv napada.

- Prema prikupljenim podacima, dok je Dalibor čekao sina, putem je naišao muškarac na skuteru. Zaustavio se, fingirajući da ulazi u prodavnicu. Međutim, umesto u prodavnicu, krenuo je ka Daliboru. U tom trenutku pojavio se i sin napadnutog muškarca. Napadač je tada, kako se sumnja, nešto izgovorio, potegao pištolj i pucao. Sreća što je napadnuti na vreme video da mu se sprema opasnost, pa se izvio u stranu tako da je zadobio prostrelnu ranu ruke - objašnjava naš izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, istraga ide u više pravaca, pa se ne isključuje mogućnost da je napadač na skuteru unajmljen za prljavi posao. Navodno postoje indicije ko stoji iza napada i one se sada proveravaju.

 

Kamere otkrivaju napadača

Policija intenzivno traga za napadačem i utvrđuje motiv napada.

- Skinuti su svi snimci sa okolnih kamera za video-nadzor kako bi se utvrdilo odakle je napadač došao, kao i gde je otišao. Naređena je i provera svih baznih stanica mobilne telefonije kako bi se došlo do napadača - objašnjava naš izvor, i dodaje da je uzeta izjava povređenog, koji je rekao da mu napadač nije poznat i da se nikome nije zamerio.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading