Uroš Blažič
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Kako Alo! saznaje, R.M, očuh Radiše Blažića, oca prvoosumnjičenog Uroša Blažoća, za monstruozni masakr u mladenovačkim selima Dubona i Malo Orašje preminuo je pre desetak dana.

- On je preminuo pre nekoliko dana. U prvim mesecima, od kada se desio masakr čuvali su njegovu kuću. Rođena baba Uroša Blažića se preudala i otišla za njega. Oni su živeli u Gornjoj Duboni - kaže izvor za Alo.

Rođena baba Uroša Blažića, Dobrila, rekla je za Alo! da sa porodicom nema kontakt. 

- Ništa ne znam, nemam kontakt sa njima - kratko je poručila Dobrila za Alo!

Podsetimo, Vrhovni sud je doneo odluku da se suđenje Uroš Blažiću, optuženom za masakr u selima Malo Orašje i Dubona, premesti iz Višeg suda u Smederevu u sudnicu Okružnog zatvora u Beogradu.

Određeno je da se pripremno ročište i glavni pretres u predmetu Višeg suda u Smederevu, održe izvan područja Višeg suda u Smederevu, u sudnici Višeg suda u Beogradu, u Okružnom zatvoru, rečeno je Tanjugu u Vrhovnom sudu.

Pripremno ročište u ovom slučaju je 23. maja prekinuto kada su članovi porodica ubijenih burno reagovali kada su Blažić i njegov otac Radiša Blažić ušli u sudnicu. Blažiće su pripadnici straže odmah izveli iz sudnice i vratili u pritvorsku jedinicu koja je u sklopu suda.

Blažić je optužen da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet, a ranio 12 osoba, dok se njegov otac tereti za veliku količinu oružja i municije koja je pronađena u njegovoj kući.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading