Policija
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Više javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je sudu optužni predlog protiv četvorice osumnjičenih da su 13. aprila u Pančevu vređali na nacionalnoj osnovi i pretili državljanima Hrvatske, kao i da su tukli dvoje Nišlija. U optužnom predlogu tužilaštvo je predložilo da okrivljeni budu osuđeni na kaznu zatvora u trajanju od po tri godine, kao i da se obavežu na plaćanje troškova krivičnog postupka, saopšteno je iz tog tužilaštva.


Optuženi su N.R. (22), M.K. (23), Ž.M. (23) i F.M. (21), svi iz Omoljice, zbog sumnje da su 13. aprila u Pančevu ugrožavanjem sigurnosti i upotrebom sile i pretnje izazivali nacionalnu mržnju među narodima koji žive u Srbiji.


Okrivljeni se terete da su vređali po nacionalnoj osnovi N.K. (38), K.R. (45), M.V. (39) i M.K. (35), svi iz Zagreba, da su im pretili da će da ih ubiju, te da su rukama, nogama odnosno kaišem zadavali udarce oštećenima N.K. i K.R., kao i oštećenima B.L. (38) iz Pančeva i M.C. (39) iz Niša koji su bili u društvu sa oštećenim državljaninom Hrvatske, usled čega su zadobili lake telesne povrede u predelu glave i tela.


Na teret im je stavljeno da su kao saizvršioci izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od jedne do osam godina. 

(Tanjug)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading