Jožef M. ubio oca u Subotici
Foto: Alo/Društvene mreže

Jožef M. (37), koji je uhapšen u ponedeljak pod sumnjom da je pre tri godine u porodičnoj kući ubio oca imenjaka Jožefa M. (60) i njegov leš krio ispod poda u šupi, pričao je komšijama da je žrtva navodno u zatvoru ili kod rođaka u Mađarskoj, pa zato ne mogu da ga vide!

Zločin je otkriven zahvaljujući bratu osumnjičenog i komšijama jer je Jožef dao oglas da prodaje porodičnu kuću. Komšiluk je to javio Silvesteru M., rođenom bratu osumnjičenog, kome je to bilo sumnjivo, pa je obavestio policiju.  

- Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni svima koji su ga poznavali prvo govorio da mu je otac navodno na izdržavanju kazne, u zatvorima širom Srbije, a potom da je kod rodbine u Mađarskoj. Međutim, brat osumnjičenog je posle tri godine posumnjao u njegove priče i počeo da se raspituje po komšiluku, a na kraju je potražio pomoć policije – kaže naš izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, usledila je provera evidencije osuđenika, a potom i prelazaka državne granice, ali se nigde nije pojavilo ime ubijenog.  

 - Prikupljeni podaci su dostavljeni tužilaštvu koje je naredilo da se uzme izjava od osumnjičenog i pretraži porodično imanje u naselju Srpski šor u Subotici. Tokom pretresa inspektori razgovarali sa osumnjičenim, koji je u početku pričao da ne zna gde mu je otac. Nedostatak pokućstva i ostalih stvari koje domaćinstvo ima pravdao je prodajom. Tokom pretresa pomoćne prostorije primećena je tamnija mrlja na podu, pa su policajci uklonili daske i zatekli telo u fazi raspadanja - objašnjava naš sagovornik.

Policija je odmah uhapsila Jožefa, koji je, prema nezvaničnim saznanjima, priznao da je oca nakon svađe udario lopatom, a potom telo odvukao u šupu. Pronađeni ostaci poslati su na obdukciju kako bi se utvrdilo tačno vreme i uzrok smrti, kao i da li je otac bio živ kada je završio ispod poda.

Prema rečima komšija, ubijeni Jožef je voleo da popije, ali je bio jako dobar čovek, dok za sina navode da ga je često tukao.

- Primetili smo da nema starijeg Jožefa, a mlađi nam je složio priču da je našao neku ženu u Čantaviru, a posle da je kod nekog druga i na kraju da je navodno u zatvoru. Mislili smo da je stvarno u zatvoru, jer se dešavalo da ga pijanog na biciklu prati milicija. Onda nam je rekao da mu se otac u zatvoru razboleo. To je nama u početku „pilo vodu“ - pričaju komšije.

Meštani naselja Srpski šor otkrivaju da je Jožef mlađi prodao gomilu stvari i alata iz kuće, dok je pričao da mu se otac nalazio u zatvoru.

- Pravdao se da mu treba novac za život - rekle su komšije.

Brat: Osudio bih ga na 40 godina robije

Osumnjičeni Jožef danas bi trebalo da bude saslušan u subotičkom Višem javnom tužilaštvu gde će izneti svoju odbranu. Tokom jučerašnjeg dana oglasio se brat osumnjičenog Silvester M. koji je u kratkim crtama objasnio da oca nije video 15 godina jer je počeo neki drugi život. On je naveo kako ga je brat sve vreme lagao u vezi s očevim nestankom i poručio da bi ga on lično osudio na 40 godina robije.

 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading