Zoran Marjanović
Foto: Alo/Alo

 

Sudija ga je pitala da li se seća u koliko sati ga je Zoran pozvao i šta mu je tada rekao.

- Tačnog vremena ne mogu da se setim jer za mene vreme relativan pojam. Zoran me je pozvao i objasnio da je sa Janom i Jelenom. Rekao je: „Bili smo na nasipu. Jeca je trčala, ali je odjednom nema. Pozvao me je da dođem da mu pomognem da je nađemo. Objasnio sam mu da je otac mojim kolima otišao do prodavnice i da ću doći čim se on vrati. Zoran mi je tada delovao zabrinuto - rekao je Miloš u beogradskoj Palati pravde.

Na pitanje sudije da li se i ranije tako nešto dešavalo i da li je Zoran inače preterano brinuo, Miloš je odgovorio da se takva situacija ranije nije dešavala.

- Zoran je zabrinut za svoju porodicu, kao i svaka druga osoba, pa je i tada tako reagovao. Ja u tom trenutku nisam shvatao da je situacija ozbiljna, kao što se na kraju ispostavilo. Kada je usledio još jedan Zoranov poziv nazvao sam oca, pa smo zajedno otišli na nasip. Sa Zoranom i Janom smo se našli kod prve rampe. Zoran je bio uznemiren, kao i dete. Jana je tada imala pet godina i osećala je da se nešto dešava – izjavio je Zoranov brat i dodao da su seli u njegov auto i da su više puta prešli preko nasipa.

Zoran Marjanović

Zoran sa bratom Milošem, Foto Aleksandar Nalbantjan

 

- Fokus nam je bio prema Dunavu. Tamo smo gledali zbog rastinja. Više puta smo prošli preko nasipa i tada nam se pridružio policajac Boris Pucić. Normalno, Zoran je obavestio policiju, ali tada nije bilo nekog efekta. Kada je drugi put uspostavio kontakt  s policijom u tome mu je pomogao Boris – naglasio je Miloš i naveo koliko je Jana bila na nasipu.

- U jednom trenutku odlučili smo da Janu vratimo kući. Otac i Zoran su je odvezli kući, a Boris i ja smo nastavili potragu – objasnio je Miloš, koji je posle toga odgovorio na pitanja tužioca u koliko sati je poslednji put vide Zorana, Jelenu i Janu u kući.

Zoran Marjanović

Advokati sa porodicom Marjanović, Foto Alo

 

 - Znam da sam ih video nakon što sam odvezao suprugu na posao. Pričali su kako se spremaju da idu na nasip da Jelena trči. Posle toga sam otišao u sobu i legao da spavam – rekao je Miloš na kraju iskaza.   

Tokom Miloševog svedočenja reagovao je Zoranov advokat Miško Zarić.

 – Zbog čega tužilac ovoliko insistira na tačnom vremenu? Imate snimke kamera, telelefonski listing... Ne razumem čemu ova pitanja i kude vode? – pitao je Zarić.

Zoran Marjanović

 

 

Nastavak suđenja je zakazan za 4. jul kada bi trebalo da svedoči Miloševa žena Milica, kuma Vera i Janina vaspitačica Lenka.   

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading