lana z.
Foto: Alo/Privatna arhiva

Ovo je, kako kažu prijatelji porodice, druga tragedija koja je za kratko vreme zadesila porodicu Zlatić i Laninu majku, koja je ostala prvo bez supruga, a sada i bez deteta.

- Velika tuga, Lana je mlada devojka i tek je trebalo da oseti život. Pre samo mesec dana je sa porodicom i prijateljima proslavljala svoj 18. rođendan. Njena majka je slavila, a sada tuguje - rekao je za Kurir čovek blizak porodici Zlatić.

bor

Bor 030

 

 

Mlad čovek

Inače, pre pogobije tinejdžerke, kako saznajemo, ovu porodicu pogodio je već jedan gubitak. Naime, pre tri godine preminuo je Lanin otac od posledica koronavirusa, što je bio veliki šok za celu porodicu, s obzirom na to da je, prema rečima našeg sagovornika, reč o mladom čoveku koji nikada ranije nije imao zdravstvenih problema.

- Jedva su se oporavili od smrti Laninog tate, koji je bio divan čovek i stub porodice. Ne možemo da verujemo da ih je sada pokosila ova nesreća - pričaju prijatelji Zlatića i dodaju:

- Lanin tata se pre tri godine razboleo od kovida, a pre toga je bio zdrav i prav. To se zakomplikovalo, na kraju je zadržan u kruševačkoj bolnici iz koje nikada nije ni izašao.

Kako dodaje sagovornik, tinejdžerkina mama se tek nedavno oporavila od smrti muža.

- Ona je žena potresena, bila je jako loše i posle suprugove smrti i tek je malo da kažemo živnula, a sada ju je zadesila nezamisliva nesreća. Potpuno je slomljena, bukvalno ne može da stoji na nogama od tuge. Ona se potpuno bila povukla tada kada je izgubila muža i tek skoro je malo stala na noge, međutim, ovo je dotuklo - kaže sagovornik blizak porodici i dodaje da je porodica pre prve tragedije živela u Kanadi.

- Znam da su jedno vreme bili tamo, pa su došli u Srbiju i evo šta se sve izdešavalo. Sudbina ili šta li je... - dodaje neutešan prijatelj.

Nije brzo vozila

U nesreći su, podsetimo, učestvovali autobus prevoznika Bor travel i automobil "mercedes", kojim je upravljala nastradala tinejdžerka, a u kojem je bilo još četvoro tinejdžera.

- Svi zajedno su odmah prevezeni u Opštu bolnicu, kada je Lana posle četiri sata lavovske borbe lekara, nažalost, podlegla povredama - podseća izvor.

On dodaje da je Lana u trenutku nesreće nije vozila brzo, te da se sumnja da je nesreći možda doprinelo njeno neiskustvo u vožnji.

- Ona je mlada, relativno skoro je dobila vozačku dozvolu. Na tom putu gde se kretala ograničenje je 50 na sat, a ona je vozila tek nešto više od toga, 60 kilometara na sat. Nije se snašla i nije uspela da izbegne sudar - kaže sagovornik.

(Alo.rs/Kurir.rs)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading