Rade Dragijević
Foto: Alo/Alo

Rade Dragijević, otac prvoosumnjuičenog za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, nakon izlaska iz zatvora, ima jednu muku, a prema njegovim rečima to je novac! Kako je istakao, on sada mora da vidi kako će da podigne novac od osiguranja svog pokojnog sina Dalibora. On se nakon puštanja na slobodu oglasio za naš list, a tom prilikom je poručio kako nema para, te da je molio nekoga da ga odveze u Bor da podigne penziju.

Kako je poručio, on će od sina Dejana koji se nalazi u pritvoru, zatražiti punomoćje da uzme taj novac.

- Dalibor je bio osiguran preko Dejana. On je imao životno osiguranje, pošto je preminuo, kako mi je rečeno ja ću taj novac moći da podignem. Imam dosta troškova, nisam uspeo sve da regulišem, ostao sam dužan blizu 3000 evra. I oko spomenika, grobnica, računa, svašta se nagomilalo - priča Rade. 

Kako ističe on ima zdravstvenih problema i da svaki dan ide na lekarske preglede, te da mahom nije kod svoje kuće u Selu Zlot i da mu za to treba novac.

- Nemam sa kim ni da popričam. Sam sedim kući kao panj, sad moram i da kuvam, sve me je ovo dotuklo. I komšije me izbegavaju neće niko samnom da priča, sve dok ovo ne prođe. Odem do prodavnice da nešto kupim i to je što ceo dan radim - objašnjava naš sagovornik.

Kako dodaje advokat mu je ispričao detalje iskaza Srđana Jankovića koji je nakon više od dva meseca odlučio da progovori o svojim saznanjima, vezanim za nestanak devojčice.

- Ne znam šta da kažem. On sebe hoće da opere, a da sve svali na mog sina. Ja ne znam šta se sve pričalo, ali ako je to rekao, cilj je jasan, da sve skine sa sebe  - kaže Rade Dragijević za Alo!, otac prvoosumnjičeno Dejana Dragijevića iz sela Zlot.

Porodica Danke Ilić, nakon izetih detalja o saslušanju drugoosumnjičenog Srđana Jankovića rekla je da ih je njegov iskaz potpuno šokirao.

- Šokiran sam ovim što se danas dogodilo. Zašto je dva meseca čekao da bi sada negirao sve. Nadam se da će ova agonija što pre da se završi, nisam ovo očekivao, moram da kažem da me je pogodilo, a dete im neću oprostiti – rekao je Miloš Ilić za beogradske medije, otac ubijene Danke.

Podsetimo, Danka je nestala u utorak 26. marta oko 13 sati, kada se majka, kako je rekla, na trenutak okrenula i odvojila od ćerke da bi njenom bratu dala vodu. Devojčica je u tom momentu misteriozno nestala, a od tada su gotovo svi bili na nogama. Policija, Žandarmerija, pripadnici GSS, vatrogasci, kao i meštani i brojni dobrovoljci pretraživali su teren tražeći devojčicu. Helikopteri su preletali čitavu oblast, a u toku noći su korišćene i termovizijske kamere.

Nažalost, nedelji dana kasnije Srbiju je šokirala informacija da je mala Danka brutalno ubijena.

Kako smo ranije pisali, uhapšeni su radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Srđan Janković iz sela Luka kraj Bora, kao i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni se sumnjiče da su dete udarili kolima, zatim je stavili u vozilo i dokrajčili davljenjem. Posle toga su leš bacili na deponiju, a sumnja se da su ga zatim  prebacili na drugu lokaciju.

Takođe, uhapšeni su i Dragijevićevi otac Rade i brat Dalibor, koji je preminuo u pritvoru. Oni se sumnjiče da su pomagali u skrivanju tela deteta.

Svetlana poslednju ispovest dala za naš list!

Svetlana Dragijević, Radetova supruga i majka glavnoosumnjičenog, preminula je 16. maja, a inače, samo sat vremena pre tragedije pričala je za Alo! naglasivši da joj je loše i da od prošle noći ima visok pritisak!

Kako saznajemo, nesrećna žena je kobnog dana oko 14 sati otišla kod komšija na kafu, a zatim joj je pozlilo. Komšije su pokušale da joj pomognu, međutim, njoj nije bilo spasa. Lekari su mogli samo da konstatuju Svetlaninu smrt.

Inače, ona je za Alo! govorila sat vremena pre nego što će se desiti tragedija. 

- Imala sam visok pritisak sinoć. Ne osećam se dobro od kada se sve desilo. Čekam mog Radeta da se vrati kući. Verujem da će ga pustiti - tiho je rekla Svetlana i dodala:

- Nema nikakvih novosti o Dejanu. Još nam nisu ni auto vratili. Sve što su odneli iz kuće tamo je ostalo. Sa mnom niko ne razgovara, tek poneki komšija, pita kako sam. Dejan neće još izaći, ne znam ni da li je došao u Zaječar - poručila je Svetlana, a zatim je preminula sat vremena kasnije.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading