Zemun
Foto: Alo/Foto: Alo!

Užas u Zemunu! Muškarac D. D. juče je sam pozvao policiju i prijavio da je pre osam godina zakopao svoga oca u podu sobe njihove porodične kuće, kako bi primao starčevu penziju.

Na licu mesta urađena je ekshumacija posmrtnih ostataka i naložena je obdukcija sa toksikologijom.

Na teren je izašao dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koji je obavio uviđaj u saradnji sa policijom licu mesta, na Tošinom bunaru.

Kako se sumnja, u pitanju je telo B. D. (79) koji je nestao pre osam godina. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je muškarac preminuo prirodnom smrću.

Radnici pogrebnog preduzeća uz pratnju policije, u kesama su odneli posmrtne ostatke pronađenog  tela muškarca.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo, u toku je istraga.

- Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavio je uviđaj u saradnji sa policijom licu mesta, na Tošinom bunaru, gde je  po prijavi D. D. on pre osam godina zakopao mrtvog oca, čiju smrt nije prijavio. Na licu mesta je urađena ekshumacija posmrtnih ostataka i naložena je obdukcija sa toksikologijom - potvrđuju u saopštenju.

- Odjednom smo prestali da viđamo oca, a njegov sin nam je rekao da je otišao u dom, da je senilan i da čak ni njega ne prepoznaje - ispričala je komšinica D. D. za beogradske medije.

Podsetimo, sličan slučaj dogodio se 2019, kada je Slobodan P. (55) zakopao telo svoje nepokretne majke Stevane P. (83) u njihovoj garaži u beogradskom elitnom naselju Dedinje, kako bi posle njene smrti nastavio da prima staričinu deviznu penziju od 1.700 evra. On je nesrećnu staricu prvo držao u krevetu, pa u kadi, da bi je na kraju zakopao u rupu u garaži u dvorištu kuće. Njega je bivša supruga prijavila policiji.

- Kad je preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana leš je počeo da zaudara, pa je mrtvu majku prebacio u kadu. Svakog dana je dolivao ledenu vodu i menjao led da bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, ni to nije uspelo, jer je telo počelo da se raspada i da smrdi sve jače - pisali su ranije mediji.

On je nakon toga rešio da premesti telo.

- Tada je odlučio da zakopa majčin leš u garaži. Majku je sa sve čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom, rekao je tada izvor blizak slučaju.

Takođe, jeziv slučaj odigrao se i u Lazarevcu.

Željka M. (56) sahranila je 2022. godine svoju majku Milanku K. (78) u dvorištu kuće u kojoj su živele u zaseoku Leskovac, nadomak Lazarevca.

- Moja majka je preminula 22. jula u kući. Nije joj bilo dobro danima, zvala sam Hitnu pomoć, odnosno bolnicu u Lazarevcu, rekla da joj je jako loše, ali oni nisu došli. Majka je pala u komu i umrla od korone. Sutradan sam je umotala u čaršaf i frotir, iskopala sam rupu i sahranila je u nju - pričala je žena na saslušanju.

Humku su uočile komšije i pozvale policiju koja je na sedam metara od kuće našla grob i telo Milanke koje je bilo zakopana na dubini od 30 centimetara.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading