hronika
Foto: Alo/Alo!/Rajko Ristić

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je muškarac preminuo prirodnom smrću, a da ga je sin pre više od osam godina zakopao kako bi mogao da dobija penziju.

 Kako saznajemo, D.D. (53) pozvao je danas policiju i priznao da je pre 8 godina zakopao telo svog oca B.D. (79).  Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju mrtvog čoveka kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Na terenu je policija.Istraga je u toku.

OCA ZAKOPAO U DVORIŠTU KUĆE U ZEMUNU  Sumnja se da je to uradio pre osam godina zbog penzije

Foto: Massnori Josida

 

 

Sličan slučaj dogodio se 2019. godine i u Srbiji. Slobodan P. (55) zakopao je telo svoje nepokretne majke Stevane P. (83) u njihovoj garaži u beogradskom elitnom naselju Dedinje, kako bi posle njene smrti nastavio da prima staričinu deviznu penziju od 1.700 evra.

Sin je nesrećnu staricu prvo držao u krevetu, pa u kadi, da bi je na kraju zakopao u rupu u garaži u dvorištu kuće. Njega je bivša supruga prijavila policiji.

„Kad je preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana leš je počeo da zaudara, pa je mrtvu majku prebacio u kadu. Svakog dana je dolivao ledenu vodu i menjao led ne bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, ni to nije uspelo, jer je telo počelo da se raspada i da smrdi sve jače“, pisali su ranije mediji i dodali:

„Tada je odlučio da zakopa majčin leš u garaži. Majku je sa sve čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom“.

Željka M. (56) sahranila je 2022. godine svoju majku Milanku K. (78) u dvorištu kuće u kojoj su živele u zaseoku Leskovac, nadomak Lazarevca.

„Moja majka je preminula 22. jula u kući. Nije joj bilo dobro danima, zvala sam Hitnu pomoć, odnosno bolnicu u Lazarevcu, rekla da joj je jako loše, ali oni nisu došli. Majka je pala u komu i umrla od korone. Sutradan sam je umotala u čaršaf i frotir, iskopala sam rupu i sahranila je u nju“, objasnila je žena na saslušanju.

Humku su uočile komšije i pozvale policiju koja je na 7 metara od kuće našla grob i telo Milanke koje je bilo zakopana u dubini od 30 cm.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading