Mika Aleksić
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Aleksić je u Sud stigao oko 10.15 sati u pratnji advokata. Sa Aleksićem je došao i Dušan Dule Savić.

Aleksićev advokat Zoran Jakovljević rekao je prethodni put, da njegov branjenik nije bio u mogućnosti da prati suđenje, jer je kako kaže, bio lošeg zdravstvenog stanja.

Podsetimo, predsednik Višeg suda u Beogradu, Dragan Milošević, ranije je u intervjuu za "Blic" naveo da je od ukupno 23 glavna pretresa u predmetu protiv Aleksića 15 održano, a 8 odloženo ili otkazano.

- Od pomenutih 8 neodržanih glavnih pretresa čak 6 nije održano zbog bolesti okrivljenog, 1 zbog štrajka advokata i samo 1 zbog sprečenosti suda. Glavni pretresi se zakazuju jednom mesečno, osim u periodima godišnjih odmora. Dakle i brže od dinamike predviđene zakonom za okrivljenog koji se nalazi na slobodi - naveo je sudija Milošević.

Sudsko veće je zbog Aleksićevih učestalih odlaganja ročišta uz opravdanje da je profesor lošeg zdravlja zatražilo da se lekarskim veštačenjem optuženog Aleksića utvrdi njegova procesna sposobnost.

U pomenutom veštačenju navodi se da je Aleksić procesno sposoban te i da može da prati suđenje osim u jednoj situaciji - kada prima terapiju za maligno oboljenje.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading