Mika Aleksić
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Suđenje profesoru glume, Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale časove glume, danas bi trebalo da se nastavi pred Višim sudom u Beogradu.

Predsednik Višeg suda u Beogradu, Dragan Milošević, ranije je u intervjuu za "Blic" naveo da je od ukupno 23 glavna pretresa u predmetu protiv Aleksića 15 održano, a 8 odloženo ili otkazano.

- Od pomenutih 8 neodržanih glavnih pretresa čak 6 nije održano zbog bolesti okrivljenog, 1 zbog štrajka advokata i samo 1 zbog sprečenosti suda. Glavni pretresi se zakazuju jednom mesečno, osim u periodima godišnjih odmora. Dakle i brže od dinamike predviđene zakonom za okrivljenog koji se nalazi na slobodi - naveo je sudija Milošević.

Suđenje može da prati iz sudnice

Sudsko veće je zbog Aleksićevih učestalih odlaganja ročišta uz opravdanje da je profesor lošeg zdravlja zatražilo da se lekarskim veštačenjem optuženog Aleksića utvrdi njegova procesna sposobnost.

Kako je "Blic" pisao, u pomenutom veštačenju navodi se da je Aleksić procesno sposoban te i da može da prati suđenje osim u jednoj situaciji - kada prima terapiju za maligno oboljenje.

- Lekari su naveli da te bolesti mogu da se uspešno kontrolišu i omoguće Aleksiću da prisustvuje glavnom pretresu - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Aleksić je, prema optužnici, počinio četiri krivična dela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading