svetlana dragijević
Foto: Alo/Vladimir Marković

Svetlana Dragijević, majka prvoosumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, preminula je u sredu posle podne u selu Zlot, kada je otišla kod komšija u susedno dvorište! Ona će biti sahranjena danas na lokalnom groblju, pored sina Dalibora!

Svetlana je, nakon što joj je pozlilo, ušla u komšijsko dvorište i zamolila ih da joj daju vode, a onda je pala i preminula. Ovo je druga tragedija koja je zadesila porodicu Dragijević, od kada je njen stariji sin Dejan Dragijević (50) osumnjičen za ubistvo malene devojčice. Pre 38 dana, u pritvoru u policijskoj stanici u Boru, preminuo je Dalibor Dragijević (40) koji je bio osumnjičen da je bratu pomagao u skrivanju tela male devojčice.

Rade Dragijević: „Ništa ne verujem dok ne vidim“

Rade Dragijević, otac osumnjičenog Dejana Dragijevića, rekao je za Alo!, na dan kada se saznalo da je njegov sin navodno ubio Danku, da on ne može da poveruje da je njegovo dete počinilo takav zločin. On je na pitanje novinara da li može da poveruje u to, upitao: „A kako ja tebi da verujem?“.

- Bavili smo se privatno poslom. Ništa ne verujem dok ne vidim. Oni su bili dobri, on i drugi sin. Još ne mogu da verujem.  Ako je zakačio dete službenim kolima, trebalo je ili da zove majku ili sanitet - rekao je tada otac prvoosumnjičenog za Alo!, a zatim su sutradan i njemu stavljene lisice na ruke zbog sumnje da je pomagao u premeštanju tela devojčice.

Kako saznajemo, juče je obavljena obdukcija tela preminule Svetlane Dragijević u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu, a njena sahrana biće obavljena danas.

- Svetlana Dragijević će biti sahranjena pored svog sina Dalibora, koji je preminuo u pritvoru nakon hapšenja. Sahrani će prisustvovati i njen suprug Radoslav, kojem je sud to odobrio i biće doveden direktno iz pritvora na groblje. Opelo Svetlani održaće se u 13.30 sati, a zatim će biti ispraćena do večne kuće. Za sada nije poznato da li je dozvoljeno i Dejanu Dragijeviću da prisustvuje, koji je glavnoosumnjičeni za ubistvo male devojčice iz Bora - navodi izvor.

Podsetimo, nekoliko sati pre nego što se desila ova tragedija, Svetlana se oglasila za Alo!. Ona je tada ispričala kako joj zdravstveno stanje nije baš najbolje. Ona je do poslednjeg dana bila uverena da njen sin nije ubio malu Danku.

- Imala sam visok pritisak sinoć. Ne osećam se dobro od kada se sve ovo desilo. Čekam da se Rade vrati kući - tiho je rekla Svetlana i dodala:

- Nema nikakvih novosti o Dejanu. Još nam nisu ni auto vratili. Sve što su odneli iz kuće tamo je ostalo. Sa mnom niko ne razgovara, tek poneki komšija pita kako sam. Dejan još neće izaći, ne znam ni da li je došao u Zaječar.

Ubili Danku, pa se otarasili tela

Dejan Dragijević i Srđan Janković sumnjiče se da su 26. marta u Banjskom Polju službenim automobilom JKP „Vodovod“, „fijat panda“, oborili dvogodišnju devojčicu iz Bora, Danku Ilić, koja je izašla na put, dok je zajedno sa majkom i bratom bila u poseti pojati u Banjskom Polju koja pripada Ivaninoj porodici. Sumnja se da je nakon nesreće Dejan Dragijević dokrajčio devojčicu, a da su zatim njeno telo bacili na deponiju, posle čega su ga, kako se sumnja, premestili na nepoznatu lokaciju. I dalje traje potraga za nesrećnom devojčicom.


BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Marta

17.05.2024 08:53

Počvajte u miru, neka vam je laka zemlja. Porodiii familiji najiskrenje sačešće.