Marko poginuo u Čikagu
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Tinejdžer iz Srbije Marko Niketić (17) poginuo je u saobraćajki nadomak svoje kuće u nedelju uveče u predgrađu Čikaga kada se u njegovo vozilo zakucao drugi vozač. Nastradali Marko je kumče preminulog kralja narodne muzike Šabana Šaulića, a srpska zajednica u Americi je neutešna zbog odlaska anđela! Danas će biti sahranjen na lokalnom groblju u okolini Čikaga!

Markov rođeni brat oglasio se na društvenim mrežama i obavestio kada je sahrana nastradalog mladića.

- Marko Niketić (6. jul 2006 - 12. maj 2024) bio je voljeni sin Gordane i Nebojše Niketića. Jako će nedostajati porodici, prijateljima, kumovima u Sjedninjenim Državama i Republici Srbiji. Sahrana će se održati 16. maja s početkom u 10 časova u Srpskom pravoslavnom manastiru Svetog Save, a posle opela Marko će biti sahranjen na groblju Svetog Save - objavio je brat.

Marko Niketić

Foto: Društvene mreže

 

Podsetimo, do sudara je došlo u nedelju oko 23 sata po lokalnom vremenu kada je Marko vozio svoj srebrni mercedes u mestu Glenvju. S njim je na suvozačevom mestu bila i njegova devojka. U jednom trenutku na njih je naleteo crni „mustang“, koji se kretao prevelikom brzinom.

Prolaznici su odmah pozvali Hitnu pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt tinejdžera i da drugog vozača i njegovog putnika, kao i Markovu devojku, preveze u bolnicu.

Prema prvim informacijama, samo je suvozač iz „mustanga” prošao s teškim povredama i nalazi se u kritičnom stanju, dok su vozač i Markova devojka prošli s lakšim povredama.

Američki mediji izveštavali su o ovom sudaru kao o teškoj tragediji koja je potresla ceo grad Čikago.

Na licu mesta zatečeni su stravični prizori. Niketićev „mercedes“ se od siline udara prepolovio napola, dok je „mustangu“ prednji deo potpuno smrskan. Krhotine od „mercedesa“ su odletele kroz drvenu ogradu po celoj ulici i trotoaru.

čikago

Foto: Youtube/ABC 7 Chicago

 

Od te večeri na licu mesta se danima okupljaju Markovi prijatelji i rođaci, koji ostavljaju bukete cveća. Pripadnici srpske zajednice okupili su se na mestu tragedije i navode za američke medije da je to veliki udarac i tuga za njih. 

- Poneo sam cveće, jer poznajem porodicu, a poznajem i njega - rekao je jedan od Srba, i dodao:

- Verujem da svi danas toliko teško podnose ovo što se dogodilo Marku! On je jedinstven anđeo, koji je otišao. Nije zaslužio da ide. Prerano je za njega - rekao je jedan od okupljenih Srba za američke medije.

„Tužno je što ponekad mračne stvari zbližavaju zajednicu. Ali to nas takođe podseća na to da sija svetlost naše zajednice - rekao je jedan od okupljenih.

Podsetimo, udovica kralja folka Šabana Šaulića, Gordana potvrdila je za medije da je Marko kumče njenog pokojnog supruga i legende narodne muzike.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading