novi sad
Foto: Printscreen/Facebook

- On je posle zločina prerezao sebi grkljan, zbog čega je bio na bolničkom lečenju u KC Vojvodine. Sada mu se stanje stabilizovalo i on je krajem aprila prebačen u ćeliju. Takođe, određen mu je i jednomesečni pritvor - kaže izvor.

Kako se ranije pisalo, sumnja se da je Jožef F. ubio svoju nevenčanu suprugu u kući njenog brata u Velikom ritu, uprkos zabrani prilaska koja je određena zbog sumnje u nasilje u porodici.

Kako se saznaje u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu, osumnjičeni ne prolazi kroz evidenciju lica protiv kojih je podneta krivična prijava zbog krivičnog dela nasilje u porodici, ali je formiran predmet (upisnik za predmete nasilja u porodici) na osnovu izveštaja PU Novi Sad o izrečenim hitnim merama od 21. marta 2024. godine.

Tužilaštvo je, kako navode, dan kasnije, podnelo Osnovnom sudu u Novom Sadu predlog da se hitna mera privremene zabrane mogućem učiniocu da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj produži za 30 dana, što je usvojeno rešenjem Osnovnog suda u Novom Sadu.

Kako pojašnjavaju u tužilaštvu, produženje mere je određeno do 22. aprila. Dodaju i da su zaprimili izveštaj policije u kom je bio podnet zahtev za pružanje potrebnih obaveštenja Centru za socijalni rad grada Novog Sada.

novi sad

Facebook

 

- Grupa za koordinaciju i saradnju se sastala na redovnom sastanku dana 15. aprila, gde je razmatran slučaj i na osnovu raspoloživih podataka procenjen je srednji stepen rizika, te je naloženo hitno postupanje po prispeću izveštaja iz policije radi utvrđivanja okolnosti radi podnošenje tužbe za zaštitu od nasilja u porodici u odgovarajućem postupku - pojašnjavaju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i dodaju da sada pokojna žena nije imala izrečenu meru zabrane prilaska nevenčanom suprugu.

Prema rečima komšija, Jožef je sa sada pokojnom Arankom, živeo u naselju Bangladešu, ali ga je ona napustila i došla kod brata u Veliki rit. Uprkos zabrani prilaska, Jožef je, kako navode poznanici, često dolazio i nagovarao nevenčanu suprugu da mu se vrati.

Pretpostavlja se da je iz tog razloga došao i tog kobnog 20. aprila, samo dva dana pre nego što će mu isteći mera zabrane prilaska, kada je sa više uboda nožem usmrtio nevenčanu suprugu, a potom pokušao da izvrši samoubistvo.

Prema rečima poznanika, Jožef F. nije mogao da prihvati činjenicu da ga je žena napustila.

(Dnevnik)

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading