mladenvac
Foto: Printscreen/MUP

- Uroš je redovno pravio probleme, a njegovi roditelji su to pokrivali i rešavali na svoj način. Mladić je umislio da će sve da srede njegovi tata i mama, što je nažalost i dovelo do ovakve tragedije. Roditelji umesto da su ga kažnjavali, oni su ga gotovo podržavali i nisu ga osuđivali. Koristio je razne hormone, a oni ni na to nisu regaovali - navodi izvor blizak istrazi.  

MONSTRUM IZ DUBONE UMISLIO DA JE ZAŠTIĆEN Uroš je mislio da će sve da srede njegovi tata i mama!

Foto: MUP Srbije

 

 

Da je Uroš umislio da je zaštićen, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu indirektno je otkrila njegova majka, jer je izjavila da su plaćali štete koje je ranije njihov sin činio.

Biljana izjavila je "da njen sin nije problematičan“, iako je morala da plati 1.000 evra, jer je udario policajca!"

malo orašje

Foto: ATA Images

 

 

- Ne znam iz kog razloga je Uroš pobio te ljude! Nikada se nije žalio da ima neki problem, da nas ogovaraju u selu ili slično. Kada bi nam tražio novac dali bi mu, zaradio ga je baveći se poljoprivredom sa nama. Plaćali smo mu račune, a davali smo mu i za hranu. Nikada nismo imali probleme sa njim - rekla je majka ubice 20. juna prošle godine na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je podiglo optužnicu protiv njenog sina, supruga Radiše koji se tereti da mu je obezbedio oružje kojim je počinjen zločin, ali i njenog brata Gorana Gavrilovića i bratanca Borisa kod kojih je nakon masakra krio prvookrivljenog.

malo orašje

Foto: ATA Images

 

 

Biljana Blažić navela je da su Urošu morali da plate kaznu, jer je kao maloletnik divljao motorom bez dozvole.

- Jednom prilikom Uroš je kao maloletnik vozio motor bez dozvole, policija mu je napravila barikadu, ali je Uroš hteo da pobegne od njih i tada je zakačio policajca prilikom bekstva. Vođen je krivični postupak protiv njega i preko advokata smo platili 1.000 evra štete policajcu - rekla je ona.

Dodala je i da je njen sin 22. januara otišao u Nemačku kako bi radio na građevini i da je tamo proveo tri meseca. Takođe, našla mu je testosteron i injekcije sa špricem sa insulsinskom iglom, ali je okrivljeni uverio da su u pitanju suplementi kako bi dobio mišićnu masu.

Biljana Blažić sudeći po iskazu branila je sina, ali i supruga za kog je navela da je bio na ratištu u Hrvatskoj, ali da nije doneo oružje nakon rata kući.

 - Moj Radiša nije mogao ni prase da zakolje. To je radio naš sin kada je stasao, pre toga su to radile komšije - rekla je ona.

malo orašje

Foto: ATA Images

 

Da je Uroš Blažić umislio da je nedodirljiv odnosno zaštićen mišljenja je bezbednosni analitičar Dragan Pantić.  

- Osoba koja bez razloga ili nekakvog bezazlenog povoda ode kući uzme automatsku pušku pa puca da ubije kao u slučaju Dubona, Malo Orašje po mom mišljenu verovatno je umislila da je iznad zakona i drugih ljudi. To mislim, jer je ta osoba po povratku kući kako bi uzela oružje, imala dovoljno vremena da se ohladi i razmisli o posledicama, što se u ovom slučaju, svi smo svedoci, nije dogodilo - istiće Pantić i dodaje:

- Da je ta osoba mislila da je iznad drugih, svedoče činjenice da nije do sad  odgovarala za svoje greške i izgrede. Eto udario je prema podacima policajca i kako se to završilo. Prijavljivan je za nasilničko ponašanje, tuču nošenje noža i druge izgrede ali konsekvence nije snosio. Svo vreme ga je porodica štitila otac visoki oficir i tu je napravljena velika greška koja je nažalost skupo koštala žitelje Dubone i Malog Orašja. Umesto tada kada su se pojavili prvi znaci problema da se reagovalo i Uroš suočio sa svojim postupcima, pa onda on sazri i shvati da svaka akcija ima reakciju, porodica ga je štitila i rešavala te njegove  probleme. Sada kada se sve ovo izdešavalo nadam se da  shvataju  da je trebalo drugačije u vezi njega da postupe, a pogotovo otac za koga se sumnja da je dovukao silno oružje sa ratišta - zaključio je bezbednosni analitičar Dragan Pantić.

On je dodao i da porodica nije reagovala, dok je on uzimao injekcije testosterona.

 - Na osnovu do sada prikupljenih informacija o Urošu, jednostavno mislim, a i sumnjam da je njegovoj porodici bilo mnogo lakše da pred problemima zatvaraju oči i skreću pogled u stranu, nego da  uvide i suoče se sa problemima koji je njihov sin ima - kazao je naš sagovornik.

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading