Krvavi Vaskrs
Foto: Printscreen/Printscreen/ Društvene mreže

Na Vaskrs 4.aprila 2010. godine Toplica Marković (55) iz sela Krušar kod Ćuprije ubio je svoju bivšu devojku Ivanu Stojković (25) i njenu najbolju drugaricu Biljanu Obradović (18), a onda je svratio kod komšije da mu čestita praznik.

Marković je osuđen na 40 godina robije. Dvostruko ubistvo je priznao, a sudiji se pravdao da je "bio razočaran što ga je Ivana ostavila", a da je "Biljana kriva za sve".

Tela dve nerazdvojne drugarice Ivane i Biljane nađena su u automobilu u šumi kod šljunkare u mestu Ada.

Krvavi Vaskrs

Printscreen/ Društvene mreže

 

 Tokom suđenja otkriveno je da je Toplica zločin planirao. Pratio ih je i spominjalo se da je tada kupio verenički prsten i odlučio da zaprosi Ivanu. Međutim, on je smislio i plan ukoliko ga ona odbije - ubiće ih obe?!

Posle rasprave izvršio planirana ubistva

Na dan hapšenja Markovića, direktor policije Milorad Veljović je izjavio da je "utvrđeno da je Marković ubistvo izvršio oko četiri sata ujutro, tako što joj je posle verbalnog sukoba sa Stojkovićevom, sa dva metka iz pištolja marke C Z M 70, kalibra 7,65 milimetara, pucao u glavu, u automobilu "honda" koju je vozila Stojkovićeva i sa kojim su se dovezli u Adu".

Stojkjovićeva je nađena mrtva za volanom "honde" koja je vlasništvo njenog brata, a Markovića su posle odlaska peške sa mesta zločina registrovale kamera Kazneno popravnog zavoda u Ćupriji koji se nalazi u blizini naselja "Ada".

-Obradovićeva je pokušala da pobegne iz automobila, ali je Marković pogodio u desnu butinu, a nakon što je ona posrnula i pala na udaljenosti od oko 2,5 metara od automobila, on joj je prišao i ispalo metak u slepoočnicu- dodao je tada Veljović.

 

Nažalost, tako je i bilo. Toplica je noć pred Uskrs bio u susednom selu sa prijateljima, dok su devojke bile u Jagodini...

Krvavi Vaskrs

Printscreen/ Društvene mreže

 

Meštani sela rekli su da se uvek prisete krvavog Uskrsa, patnje i boli kada su dve devojke nađene mrtve u šumi kod šljunkare.

- Ivana i Toplica su bili u vezi od njene 15 godine. Živeo je za dan kada će je oženiti. Međutim, postao je jako ljubomoran kada je krenula na Stomatološki fakultet, a on ostao u selu. Priča se da je tog dana poneo prsten, a da joj je presudio kada ga je odbila- pričaju meštani koji se i danas sećaju zločina.

Prema njihovim navodima u prvim trenucima niko nije posumnjao u Toplicu čak se je glumio i zabrinutost šta se dogodilo devojkama.

Krvavi Vaskrs

Printscreen/ Društvene mreže

 

-  Kako se nisu vraćale kućama porodice nesrećnih devojka prijavile su njihov nestanak policiji. Tela je našao čovek koji kod šljunkare ima vikendicu. Video je kola marke "honda" i u njemu ubijenu Ivanu za volanom, a samo nekoliko metara od nje u lokvi krvi u šumi ležala je Biljana i onda je krenula masovna potraga za ubicom. Svo vreme je učestvovao u potrazi, raspitivao se i delovao zabrinuto, a opet hladno. Nakon nađenih čaura ustanovljeno je da je njegov otac ima taj kalibar pištolj. Pretresom kuće pištolj je nađen u dimnjaku, a on je u džepu imao oprugu -  sečaju se meštani.

"Zivećeš večno u našim srcima"

I sam Toplica Marković se na svom Fejsbuk profilu oprostio od svoje bivše devojke.

- Ko god je proveo i minut s Ivanom u društvu zna koliki je ovo gubitak. Živećeš večno u našim srcima. Nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu - napisao je na dan Uskrsa Marković.

 

Krvavi Vaskrs

Printscreen/ Društvene mreže

 

 

Nesrećne devojke na večni počinak ispratilo više od 2.000 ljudi, a Biljana je sahranjena u maturskoj haljini.

Toplica  je uhapšen 5. aprila 2010.godine. Proveo je mesec dana na neuropsihijatrijskoj opservaciji u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde su mu lekari utvrdili da je uračunljiv i da je bio potpuno svestan svojih postupaka prilikom izvršenja dvostrukog ubistva.

krvavi vaskrs

Foto: MUP Srbije

 

 

Na podizanje optužnice čekalo se i zbog izveštaja Ginekološko akušerske klinike (GAK) iz Beograda, jer je Marković u istrazi izjavio da je Stojkovićeva, sa kojom se jedno vreme zabavljao, sa njim ostala trudna, ali je u februaru u toj klinici izvršila prekid trudnoće, objavila je tada "RTV"

Sa klinike je stiglo obaveštnje da se Stojkovićevoj u toj ustanovi nije radila nikada ni jedna intervencija niti je ona ikada bila u GAK.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading