policija
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Poznati niški vajar Ivan Felker (74) preminuo je sinoć zbog povreda koje je zadobio u udesu koji se dogodio juče oko 8 časova u centru Niša.

Do nesreće je došlo kada je na Felkera, koji je prelazio Ulicu generala Milojka Lešjanina kod džamije, naletelo vozilo i oborilo ga.

On je odmah kolima Hitna pomoć transportovan u Urgentni centar niškog Univerzitetskog kliničkog centra, ali je i pored napora lekara da mu spasu život zbog brojnih izuzetno teških povreda preminuo u večernjim satima.

Felkerove kolege ističu da su izgubili izuzetnog čoveka i izuzetnog vajara. Podsećaju da je uradio brojna dela u zemlji i u svetu, organizovao više samostalnih i zajedničkih izložbi i osvojio niz domaćih i svetskih priznanja i nagrada.

Felker je autor jednog od simbola grada Niša skulpture Stevana Sremca i njegovog psa Kalče, česme "Puž" u parku Čair, skulpture "Izvor" u Niškoj Banji, spominika srpskom vojniku iz Prvog svetskog rata na Mokroj gori i skulpture "Mermer i zvuci" u Niškoj Banji.

Portrete kralja Petra, Stevana Mokranjca, Vuka Karadžića, Mileve Marić, Milutina Milankovića i Nadežde Petrović uradio u je u američkom gradu Klivlendu, a u Cirihu je uradio spomen-ploču Milevi Marić.
 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading