padinska skela zatvor
Foto: Alo/Vladimir Marković

- Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je okrivljeni zaključio sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu a potvrdio ga Osnovni sud. Zbog krivičnog dela ucena u pokušaju izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od tri godine i jedan mesec - saopštio je Vladimir Stanojević, portparol niškog OJT, prenose mediji.

Dragiša je uhapšen krajem januara ove godine, ali je tada lišen slobode i Ilija koji se sumnjičio da je Dragišu angažovao da ubije tetku njegovog pokojnog oca koja živi u Beogradu, a zbog njenog zahteva da joj pripadne deo kuće koju je nasledio nakon očeve smrti.

Kako je tada saopštila Policijska uprava u Nišu, Ilija je Dragiši ponudio pet hiljada evra za ubistvo, ali je on tražio novac unapred, i to hiljadu evra u gotovini i automobil vredan 1.500 evra da ga ne bi prijavio za naručivanje babinog ubistva. Shvativši da je postao žrtva ucenjivača, Ilija je sa majkom otišao u policiju i prijavio ga za iznudu. Međutim, kada je Dragiša priveden kao iznuđivač, uzvratio je udarac i Iliju prijavio za zaveru za teško ubistvo, pa su uhapšena obojica.

Ključni dokaz protiv devetanestogodišnjaka bio je snimak koji je D.S. krišom napravio na kojem se čuje kako se dogovaraju oko zločina. Međutim, pažljivim preslušavanjem snimka istražni organi potvrdili su Ilijinu odbranu da je i on zapravo žrtva ovejanog kriminalca koji ga je uhvatio u svoju mrežu kako bi od njega iznuđivao novac. Zbog toga je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu sredinom marta odustalo od krivičnog gonjenja devetnaestogodišnjaka koji je postao svedok u krivičnom postupku protiv Dragiše zbog ucene u pokušaju.

Dragiša je nevoljno zaključio sporazum o priznanju krivice.

Ilija koji je zahvaljujući svojoj naivnosti postao žrtva opasnog ucenjivača, oglasio se za medije nakon puštanja iz pritvora.

-Nijednog trenutka nisam imao ozbiljnu nameru da bilo koga povredim a ponajmanje baku jer je prema meni bila jako dobra, čuvala me je u detinjstvu. Jednostavno upao sam u mrežu ovejanog kriminalca, mlad sam i naivan, imam samo 19 godina, mislio sam da mi je prijatelj i požalio sam mu se na probleme koje imam, a on je to iskoristio da me uceni! - kazao je tada ovaj mladi Nišlija.

BONUS VIDEO

@alo_portal ALO! NA LICU MESTA HORORA U NOVOM SADU Ovo je kuća gde se dogodilo ubistvo #alo #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #viralvideo ♬ original sound Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading