Balkanski kartel
Foto: Printscreen/Evropol

 

- Žalbe na optužnicu podneli su Ljubiša Lindo i njegov branilac, kao i branioci . Radisava Radovića, Deniza Mihajlovića, Nikole Đorđevića, Milovana Zdravkovića, Miroslava Starčevića, Ivana Cvetkovića, Dragana Nikolića, Vladana Solda, Zorana Jakšića, Gligorija Peljevića, Miloša Radisavljevića. Dragana Đorđevića, Milana Matića, Mladena Lazarevića, Miloša Jovanovića, Aleksandra Ilića, Marka Radovanovića i Mirka Pavlovića - navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Kako se navodi, ovaj sud smatra da postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na opravdanu sumnju da su okrivljeni izvršili krivična dela koja im se stavljaju na tert.

- U svakom slučaju, svi prikupljeni dokazi biće predmet kontradiktornog postupka koji će se sprovesti pred prvostepenim sudom i o čemu će prvostepeni sud dati svoju ocenu nakon sprovedenog dokaznog postupka, pri čemu nakon izvođenja svakog dokaza pred sudom stranke mogu iznositi primedbe, a potom i ocenu dokaza izvedenih na glavnom pretresu, što će biti predmet ocene suda u narednoj fazi predmetnog krivičnog postupka - navodi se u odluci suda.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, podsetimo, u novembru prošle godine je podiglo je optužnicu protiv 20 osumnjičenih za međunarodni šverc skoro šest tona kokaina, a ime Zorana Jakšića koji je u zatvoru u Peruu u kom služi kaznu od 25 godina zatvora, prvi put se tada našlo u jednoj optužnici u Srbiji.

 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading