ODLOŽENO SUĐENJE POLITIČARU OPTUŽENOG ZA SILOVANJE Žrtva se nije pojavila zbog zdravstvenih problema
Foto: Alo/Ujedinjena demokratska Srbija

 

Naime, kako je njena punomoćnica izjavila, oštećena je 15. aprila  imala saobraćajnu nesreću u kojoj je povređena,  nosi šancovu kragnu i trpi bolove, i da iz tih razloga nije mogla da dođe na glavni pretres.

Predsednik sudskog veća, sudija Ivana Josifović odložila je otvaranje glavnog pretresa za 24. juna, kada će se odlučiti da li će suđenje biti ortvorfeno za javnost, kao i da li će oštećena zadržati status posebno osetljivog svedoka koji joj je dodeljen na početku postupka.

Branilac okrivljenog, advokat Goran Karadarević, izjavio je da je današnje nepojavljivanjre oštećene jedna vrsta taktike, jer medicinska dokumentacija koju je dostavila, ne ukazuje da je bila sprečena da pristupi na glavni pretres.

- Sud je pozvao okrivljenog i oštećenu za danas radi saslušanja, odnosno ispitivanja. Zbog neopravdanog izostanka oštećene insistirali smo, zbog koncentracije dokaza, da se danas ne obavi saslušanje okrivljenog  – kazao je Karadarević a prenose Novosti .

Egić je u Viši sud danas došao sa slobode, jer je u martu pušten iz pritvora, jer je položio jemstvo-nekretninu, kojom garantuje da će se odazivati na pozive suda.

Inače, na pripremnom ročištu, 11. marta u Višem sudu u Novom Sadu, Srđan Egić je, kako saznajemo, negirao krivicu, odnosno da je počinio delo koje mu se stavlja na teret.

Posle hapšenja, tokom višesatnog saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, osumnjičeni je, saznajemo, detaljno izneo svoju odbranu povodom sumnji koje mu se stavljaju na teret, i odgovarao je na sva pitanja tužioca.

U cilju zaštite žrtve seskualnog nasilja, javni tužilac je oštećenoj odredio status posebno osetljivog svedoka.

Osumnjičenog, inače, bivšeg političara i biznismena, devojka je policiji prijavila da ju je silovao u njegovom stanu. On je navodno tražio da imaju seks, što je ona odbila, a onda ju je, navodno, na silu primorao na odnos. Nekako je uspela da pobegne iz stana i potraži pomoć od prolaznika koji su je uputili gde je policija, i prijavila je da je napastvovana.

Njih dvoje su se, kako saznajemo, prethodno upoznali preko društvenih mreža, i on joj je, navodno, ponudio da joj pomogne da u Novom Sadu nađe stan i posao. Sreli su se 8. marta, i on je, navodno, pravdajući se da je u lokalima gužva zbog praznika žena, odveo u svoj stan.

Devojka je kasnije na društvenim mrežama objavila svoju ispovest i detaljno ispričala kako je stupila u kontakt sa osumnjičenim, i šta se sve, zatim dešavalo

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading